<p>&#39;We hebben uw ogen en oren echt nodig.&#39;</p>

'We hebben uw ogen en oren echt nodig.'

(Foto: Martin Bos)

Column Theo Segers: ‘Veiligheid is van ons allemaal!’

  •   keer gelezen

In de commissievergadering van vorige week spraken de raadsleden uitgebreid over het Veiligheidsplan 2022-2025. Een belangrijk document waarin de doelen, kaders en prioriteiten van de veiligheid in Molenlanden worden vastgesteld. Veel onderwerpen kwamen aan de orde. Een belangrijke constatering was dat we dankbaar moeten zijn dat we in een veilige gemeente leven en werken. Ook werd nadrukkelijk gesteld dat communicatie hierover -op allerlei manieren- belangrijk is. Vandaar ook deze column.

Onlangs heb ik een bos bloemen gebracht bij een inwoner. Dit als dank voor zijn oplettendheid en snelle handelen. Bij de buren gebeurde iets vreemds; er werd op klaarlichte dag ingebroken. Hij meldde het bij de politie en de agenten konden op hun beurt de inbrekers inrekenen. Prachtig werk van de politie. Maar zeker ook de complimenten voor de alerte buurman; die het zag en meteen meldde. We hebben uw ogen en oren echt nodig. De boodschap: ‘zie je iets verdachts, meld het’ is er niet voor niks.

Veiligheid wordt ook gewaarborgd door de vele brandweer vrijwilligers in onze kernen. Hulde voor hun inzet. Deze mensen staan klaar voor onze veiligheid. Onlangs is er weer een wervingsactie gestart voor meer vrijwilligers. Geïnteresseerd om zo een bijdrage te leveren aan de veiligheid? Ga eens praten of meld je meteen aan.

Veiligheid betekent ook letten op je eigen gedrag, elkaar aanspreken en goed zorgdragen voor je materiaal. Onlangs reed ik op de provinciale weg in onze gemeente. Voor me reed een tractor met een oude dubbelassige aanhangwagen. Opeens brak de dissel af en schoot de aanhangwagen over de ander weghelft, zo over het fietspad de berm in. Na tientallen meters kwam het gevaarte tot stilstand. Gelukkig liep het goed af, geen aanrijding en slachtoffers. Maar zeker geldt, zorg goed voor je spullen. Niet alleen met het oog op je eigen veiligheid, maar ook die van de ander. Graag vraag ik ieders inzet om Molenlanden nog veiliger te maken.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.