Foto: Qbuzz

Werkzaamheden MerwedeLingelijn rondom station Gorinchem

  •   keer gelezen

Van vrijdag 22 oktober t/m zondag 24 oktober wordt er gewerkt op station Gorinchem door ProRail en Ballast Nedam. Dit heeft gevolgen voor treinreizen tussen Hardinxveld-Giessendam en Geldermalsen. 

- Geen treinen maar bussen tussen Hardinxveld-Giessendam en station Geldermalsen. 

- De trein tussen Dordrecht en Hardinxveld-Giessendam rijdt ieder kwartier. 

- Op station Hardinxveld-Giessendam vertrekt de trein richting Dordrecht van spoor 

Qbuzz zet tijdens de werkzaamheden vervangend busvervoer in: 

- Lijn 971: Tussen station Hardinxveld-Giessendam en station Geldermalsen. Deze bus stopt op de volgende stations: Hardinxveld-Giessendam – Gorinchem – Leerdam – Beesd – Geldermalsen. 

- Lijn 972: Tussen station Hardinxveld-Giessendam en station Boven-Hardinxveld. 

- Lijn 973: Tussen station Gorinchem en station Arkel. 

- Lijn 974: Tussen station Hardinxveld-Giessendam en station Gorinchem.

Tijdelijk busstation Gorinchem 

Om de veiligheid van reizigers te garanderen tijdens de werkzaamheden wordt station Gorinchem volledig afgesloten. Hierdoor is het busstation niet bereikbaar. 

- Onze vervangende bussen vertrekken vanaf de Stationsweg. Hier zijn ook de in- en uitcheckpalen te vinden. 

- Alle reguliere buslijnen vertrekken vanaf het Stadhuisplein. 

- De reizigerstunnel is buiten gebruik gedurende de werkzaamheden en een deel van de fietsenstalling op het Stationsplein is niet beschikbaar.  

Betaalmogelijkheden 

In de vervangende bussen is er geen mogelijkheid om te betalen. Daarom dien je in- en uit te checken met uw OV-chipkaart op de treinstations zelf. Vergeet dit niet, want ook tijdens deze werkzaamheden wordt er gecontroleerd. 

Reizen met een hulpmiddel

Voor mensen met een rolstoel of scootmobiel verzorgt Qbuzz alternatief vervoer. Dit vervoer bestel je minimaal 2 uur van te voren via onze klantenservice op 0900 - 728 99 65. Reizigers met een scootmobiel nemen plaats op een gewone stoel conform de regels bij taxivervoer. Fietsen zijn niet toegestaan in de bussen. 

Vanaf 25 oktober en verder...

Vanaf maandagochtend 25 oktober 05:00 uur rijden de treinen weer volgens de normale dienstregeling. De streekbussen vertrekken weer vanaf het Stationsplein, en de nieuwe reizigerstunnel kan gebruikt worden. Tegelijkertijd werkt de aannemer verder aan de afwerking van de tunnel en andere werkzaamheden rondom station Gorinchem. Voor ieders veiligheid worden deze werkzaamheden afgeschermd met bouwhekken. 

Beperkte toegankelijkheid voor mensen met functiebeperking tot eind van het jaar

De liften op station Gorinchem zijn in week 51 klaar voor gebruik. Daarom geldt voor reizigers die afhankelijk zijn van de lift een omleiding om perron 2 te bereiken (trein richting Geldermalsen). Deze omleiding gaat via de fietstunnel aan de Banneweg naar het Lindelaantje. Via de hellingbaan is vervolgens perron 2 te bereiken. Deze omleiding blijft van kracht tot de lift klaar is in week 51. Perron 1 (trein richting Dordrecht) blijft voor iedereen toegankelijk via het stationsgebouw.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.