Foto:

Uitnodiging digitale informatieavond ontwerpbesluiten

  •   keer gelezen

Beter Benutten Hoogspanningsverbinding Krimpen a/d IJssel – Geertruidenberg 

Door de groei van duurzame energie en door de grote pieken in de transportbehoefte die dat met zich meebrengt is capaciteitsuitbreiding van de bestaande hoogspanningsverbinding tussen Krimpen aan den IJssel en Geertruidenberg nodig. Dit doet TenneT door de bestaande geleiders, de lijnen waar de stroom doorheen gaat, te vervangen door geleiders met een grotere capaciteit. TenneT combineert de werkzaamheden voor het vergroten van de capaciteit met groot onderhoud aan de verbinding.

Uitnodiging digitale informatieavond
Tijdens deze informatieavond krijgt u onder andere uitleg over de procedure, de werkzaamheden die verricht worden, een animatie te zien en inzicht in de planning. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De digitale informatiebijeenkomsten zijn op:

- Dinsdag 12 oktober van 19.00 tot 21.00 uur.
- Donderdag 14 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. U kunt zich aanmelden via de website van Bureau Energieprojecten www.rvo.nl/Krimpen-ad-IJssel-Geertruidenberg. U ontvangt na registratie een uitnodiging om deel te nemen.

Ontwerpbesluiten liggen ter inzage
Van vrijdag 1 oktober tot en met donderdag 11 november 2021 liggen de ontwerpbesluiten voor Beter Benutten Bestaande 380 kV Krimpen aan den IJssel-Geertuidenberg ter inzage. In deze periode kunt u hierop reageren. Meer informatie hierover vindt u op www.rvo.nl/Krimpen-ad-IJssel-Geertruidenberg.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.