Foto: aangeleverd

Hulp voor ouderen bij CoronaToegangsBewijs

  •   keer gelezen

Vanaf 25 september wordt op veel plekken een CoronaToegangsBewijs gevraagd. Het aanvragen van zo’n bewijs en/of het gebruik is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om inwoners op weg te helpen organiseert de Bibliotheek AanZet drie extra digitaal inloopspreekuren. Vrijwilligers van Stichting Welzijn helpen naast de collega’s van de Bibliotheek mee om inwoners wegwijs te maken.

Inwoners kunnen op het spreekuur hulp krijgen bij het downloaden van de Coronacheckapp of het printen van een papieren coronatoegangsbewijs.

De 3 ochtenden extra digitaal inloopspreekuur worden gehouden op:

  • Maandag 27 september van 10 tot 12 uur
  • Woensdag 29 september van 10 tot 12 uur
  • Donderdag 30 september van 10 tot 12 uur


Locatie: Bibliotheek Groot Ammers, Margrietstraat 12
Meenemen: DigiD gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord)

Uiteraard vullen inwoners de DigiD gegevens zelf in.

Bibliotheek AanZet zorgt ook voor papieren instructies. Deze worden op alle vestigingen neergelegd.

Iedereen doet mee!
Lizanne Lanser, wethouder gemeente Molenlanden: “Er wordt veel gevraagd aan inwoners om mee te kunnen doen. Ook waar het gaat om het CoronaToegangBewijs dat je vanaf zaterdag nodig hebt. Goed om te zien dat we naar een voorbeeld uit de gemeente Rotterdam, afgelopen dinsdag al snel de handen op elkaar hebben gekregen om deze inloopspreekuren voor elkaar te krijgen. Ook wijzen we onze inwoners via nieuwsbrieven van PCOB, gemeentepagina en social media op de inloopspreekuren en andere mogelijkheden.”

Hulp naaste omgeving
Mensen die moeite hebben om de coronapas te downloaden moeten ook niet schromen om hulp te vragen bij een naaste. Ook in hun omgeving zijn er vaak mensen die hen graag willen helpen; een buurvrouw, een (klein)kind, in de kerk en bijvoorbeeld een hulp thuis. Zo niet, dan helpen we hen graag op weg!

We houden in de gaten of er veel vraag is naar hulp. Zo kijken we of er nog meer nodig is dan informatie geven en inwoners helpen op de eerste spreekuren.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.