Foto: Aangeleverd

Elektrische Fiets Informatiedag op 5 oktober

  •   keer gelezen

Dinsdag 5 oktober 2021 organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Molenlanden, de L&N Smit’s Stichting en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden een Elektrische Fiets Informatiedag.

Steeds meer mensen maken gebruik van een elektrische fiets. Het kan lastig zijn om op een juiste manier aan het verkeer deel te nemen. Het verkeer wordt steeds drukker. Ook veranderen de verkeersregels regelmatig. Het fietsen vraagt meer aandacht en behendigheid dan het fietsen met een fiets zonder trap ondersteuning.

Ook zijn er veel verschillende type fietsen op de markt. Op de Elektrische Fiets Informatiedag is een leverancier met verschillende demo fietsen aanwezig om uit te proberen en u een persoonlijk advies te geven. 

Deze dag is bedoeld voor senioren. Zodat zij verkeerskennis, vaardigheden en informatie krijgen over het fietsen met een elektrische fiets. De locatie is ’t Waellant, Ooievaar in Nieuw-Lekkerland. De informatiedag duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens de informatiedag wordt gezorgd voor koffie en een lunch.

Theorie en praktijk

U gaat onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) leren over bebording rondom fietspaden en het gebruik van fietsstroken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Verder krijgt u informatie waar u op moet letten bij de aanschaf van een e-bike. Onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) doet u op een parcours oefeningen. U leert meer over het zwaartepunt van een e-bike, evenwicht houden en u doet een remproef. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen.

Hoogeveen Tweewielers is aanwezig. Zij stellen e-bikes beschikbaar om uit te proberen of om u advies te geven waarop u moet letten met de aanschaf van een e-bike. Ook controleren zij uw fiets ter plaatse.

Aanmelden kan bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland.

E-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl

Telefoon 0184 – 68 53 17. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten.

Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.

De informatie dag wordt u gratis aangeboden. Aanmelden is verplicht. U komt met uw eigen fiets of e-bike naar de informatiedag en u bent in het bezit van een WA verzekering.

Gezien de verwachtte belangstelling voor deze dag is het van belang dat u zich tijdig opgeeft. Opgeven kan tot uiterlijk dinsdag 30 september 2021

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.