Foto: Gemeente Molenlanden

Vergeet-mij-niet-route in Arkel officieel geopend

  •   keer gelezen

Bij verpleeghuis De Merlinge in Arkel is woensdag 1 september de tweede Vergeet-mij-niet-route van gemeente Molenlanden geopend. De route, naar het idee van Studio Gerjanne van Gink, bestaat uit een aantal tegels met daarop een blauwe bloem; een vergeet-me-nietje. En loopt van verpleeghuis De Merlinge langs alle winkels van woon- winkelcentrum De Peperhof. Kwetsbare ouderen kunnen de route gebruiken om hun weg naar het winkelcentrum en terug naar huis weer te vinden.

Sportieve warming up
Voorafgaand aan de opening van de route verzorgde GIGA Molenlanden een sportieve warming-up voor bewoners van De Merlinge en De Peperhof. Zij konden ook vanaf hun balkon meedoen. Daarna werd de Vergeet-mij-niet-route officieel geopend door bewoners van De Merlinge. Zij wandelden, samen met wethouder Lizanne Lanser, de Vergeet-mij-niet-route.

Dementievriendelijke gemeente
De route, naar het idee van Studio Gerjanne van Gink, is aangelegd op initiatief van gemeente Molenlanden, in samenwerking met Alzheimer Nederland, GIGA Molenlanden en Rivas Zorggroep. ‘Als dementievriendelijke gemeente is één van onze doelen om in iedere kern een Vergeet-me-niet-route aan te leggen’, zegt wethouder Lizanne Lanser. ‘De eerste route is vorig jaar gerealiseerd in Groot-Ammers en we zijn trots dat de tweede route nu ook een feit is. Door de Vergeet-mij-niet-route willen we nog meer betekenen voor mensen met dementie en het taboe, wat er nog is, steeds meer doorbreken.’


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.