Gemeentenieuws Molenlanden

‘Wat krijgen we nu?’ dacht ik, terwijl ik mijn ogen uitwreef.
‘Wat krijgen we nu?’ dacht ik, terwijl ik mijn ogen uitwreef. Foto: Stockfoto

Column Theo Segers: ‘Wees wijs, wijs niet’

Algemeen 160 keer gelezen

Wellicht snapt u mijn grote verbazing toen ik in de krant las dat de minister van volksgezondheid in de Tweede Kamer de burgemeesters de schuld gaf van de laatste corona golf. ‘Wat krijgen we nu?’ dacht ik, terwijl ik mijn ogen uitwreef. Omdat mijn collega’s en ik niet tijdig ingrepen kon het Covid-19 virus opnieuw ook in onze gemeente toeslaan. De ‘burgemeestersapp’ ontplofte gewoon.

Gelukkig heeft de minister zijn woorden – die anders bedoeld waren – teruggenomen en zijn bedoeling uitgelegd. Als er opnieuw een toename is van het virus zal de regering centraal, met eenduidige maatregelen, ingrijpen. Ik laat die discussie voor wat het is. De schuld geven aan een ander, lijkt me het allerlaatste wat we moeten doen. Ook in het leven van alle dag. Wees wijs, wijs niet! Volgens mij is het veel beter om ook kritisch naar jezelf te kijken, voordat je wijst naar een ander.

Over een mogelijk nieuwe uitbraak van het virus in het najaar wil ik het eigenlijk niet hebben. Heel blij ben ik met de teruglopende cijfers en met de versoepelingen van de regels. We laten een bijzondere tijd achter ons. Langzamerhand gaan we terug naar normaal; terwijl ik besef dat we na wat we hebben meegemaakt niet meer terug gaan naar het ‘oude normaal’. Goed om over na te denken. Meer thuis werken, minder reizen, meer genieten van de eigen omgeving, meer buiten bewegen. Er zijn ook goede dingen te noemen die de coronatijd ons heeft gebracht.

Ik roep jullie allemaal op om voorzichtig te zijn. Ook als je met vakantie gaat. Laten we het virus geen nieuwe kans geven om uit te breken. Laten we zorgvuldig zijn en ons bewust zijn van de risico’s. En als het toch mis gaat, schrijf ik een column met als titel: ‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen