Gemeentenieuws Molenlanden

'Na de zomer komt er een ledenwerfactie'
'Na de zomer komt er een ledenwerfactie' Foto: Aangeleverd

Tafeltennisvereniging Ta-La-Ni pakt activiteiten weer op

Algemeen 109 keer gelezen

De witte balletjes flitsen bij tafeltennisvereniging Ta-La-Ni in Nieuwpoort weer over de tafel: na een lange periode van noodgedwongen stilzitten kunnen de leden net als bij de andere binnensportverenigingen weer aan de bak met hun favoriete sport.

En daar zijn ze blij mee bij de club uit Nieuwpoort en Langerak. Het afgelopen jaar liet zeker zijn sporen na. “We zijn meerdere leden kwijtgeraakt”, knikt voorzitter Henny Ros. “Bijvoorbeeld mensen die in de tussentijd iets anders voor zichzelf zijn gaan doen, waarbij dat heel goed beviel. Dat begrijp ik ook wel, maar voor ons is het een uitdaging om nieuwe tafeltennissers binnen te halen. Wat betreft de jeugd gaat het erg op en neer; het hangt vaak af van een populaire leerling die op tafeltennis gaat en dan een hele groep meeneemt. Na de zomervakantie willen we een ledenwerfactie opzetten om het aantal leden van onze club weer in de lift te krijgen.”

‘Na de zomervakantie komt er een ledenwerfactie’

De deuren van sporthal Poortzicht in Nieuwpoort, thuishaven van Ta-La-Ni, gingen zowel in de eerste als de tweede lockdown wekenlang dicht voor de tafeltennissers. Na de zomervakantie was er een korte periode van versoepeling, waarbij de najaarscompetitie van start kon gaan. “Zij het wel met horten en stoten”, vult Ros aan. “Het enkelspel was geen probleem, maar het dubbelspel werd gezien als niet noodzakelijk. Elke competitiewedstrijd bestaat uit een aantal enkelspelen en één dubbelspel, maar dat laatste was niet toegestaan.”

In de maanden van de tweede lockdown lagen de activiteiten van Ta-La-Ni helemaal stil, al werd er via de mail nog wel contact gehouden met de achterban. De insteek van het bestuur was: ‘Als je geschoren wordt, moet je stilzitten.’ “Daarom hebben we er ook niet voor gekozen om bijvoorbeeld tafeltennistafels buiten te zetten en dan maar te hopen dat er geen wind zou staan.”

Landelijk werd voor tafeltennisverenigingen een app ontwikkeld waarmee je tafels kon reserveren in de overgangsperiode naar het loslaten van de lockdown. De vereniging uit Nieuwpoort en Langerak hoefde daar geen gebruik van te maken. Henny Ros: “We zijn maar een kleine vereniging die met sporthal Poortzicht de beschikking heeft over een grote ruimte. Afstand houden is voor ons wat dat betreft gelukkig geen probleem.”

Deuren open

Mede vanwege het stilvallen van de activiteiten heeft het bestuur besloten om de deuren, die normaal rond deze tijd dicht zouden gaan, open te houden. “Zo willen we langer de gelegenheid bieden om toch te tafeltennissen. Al ben je daarin wel afhankelijk van het weer: als het echt warm is, dan is het heel rustig, is het koeler en regent het, dan merk je meteen dat het drukker is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen