Gemeentenieuws Molenlanden

De reconstructie van het straatwerk in Nieuwpoort is gestart
De reconstructie van het straatwerk in Nieuwpoort is gestart Foto: Gemeente Molenlanden

Nieuw straatwerk in centrum Nieuwpoort

Algemeen 258 keer gelezen

Het straatwerk in het centrum van Nieuwpoort krijgt een opknapbeurt. Na de werkzaamheden aan de riolering in 2018, is deze week de reconstructie binnen de vesting gestart zodat de straten er weer keurig uit gaan zien. Gemeente Molenlanden heeft aannemersbedrijf Gebr. Van Breda opdracht gegeven dit werk uit te voeren. 

Werkzaamheden 

Vanaf 21 juni starten de werkzaamheden vanaf de Schippersweg. De aannemer voert het werk uit in 29 fasen, beginnend bij Schippersweg, met parkeerplaats vanaf 21 juni. En aan de Hangsloot en parkeerplaats vanaf 12 juli. De werkzaamheden in de overige fasen zijn naar verwachting eind januari 2022 afgerond. 

Omleidingen

Er is steeds een gedeelte van de straat gestremd. Fiets- en voetverkeer kan dan nog steeds van de weg gebruik maken. Omleidingen voor gemotoriseerd verkeer worden met borden duidelijk aangegeven. Per fase krijgen de direct aanwonenden nog een aparte informatiebrief. 

Duurzaam

De gemeente vindt aandacht voor duurzaamheid belangrijk. Daarom worden de bestaande materialen zo veel mogelijk hergebruikt en de lantaarnpalen geschikt gemaakt voor ledverlichting. In het water van de Buitenhaven komen waterplanten om de waterkwaliteit te verbeteren. 

Op de hoogte blijven?

Elianne van der Linden is omgevingsmanager namens het aannemersbedrijf van Breda op dit project. Elke maandagmiddag is zij vanaf 14:00 op locatie voor omgevingsvragen. Verder kunnen inwoners de voortgang volgen via de Omniom-app, te downloaden in zowel de Appstore of Google Playstore. In deze app publiceert de omgevingsmanager elke week nieuws en kan men zien wanneer in welke straat aan het werk gewerkt wordt. Dezelfde informatie is ook altijd te vinden op de speciale website www.bredabv.nl/nieuwpoort/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen