Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: Gemeente Molenlanden

Duurzaamheidsprijs Molenlanden

Algemeen 112 keer gelezen

Gemeente Molenlanden start een duurzaamheidswedstrijd en is op zoek naar creatieve en innovatieve ideeën om de gemeente nog duurzamer te maken! Van 21 juni tot 25 september kan iedereen die Molenlanden duurzamer maakt, voorbeelden en ideeën aandragen in drie categorieën: jeugd tot 21 jaar, burgerinitiatieven, non-profit en ondernemers. 

Zij maken hiermee kans op een geldprijs van maximaal €1.000,- per categorie. Op de Dag van de Duurzaamheid op 7 oktober maakt de jury de winnaars bekend. En in november worden de publiekswinnaars feestelijk gelanceerd. 

De duurzame ambitie 

Molenlanden ligt in het groene hart van de Alblasserwaard. Veenweiden, plassen, eindeloos lange sloten, koeien en molens vormen het beeld van een eeuwenoud landschap. Het is er fijn wonen, werken en recreëren, wat we ook willen behouden voor de generaties na ons. De gemeente is op zoek naar inspirerende voorbeelden, die Molenlanden nog duurzamer maakt. Wethouder Teunis Jacob Slob: “Deze duurzaamheidswedstrijd is voor en door bewoners. We willen graag stimuleren dat de vele creatieve en innovatieve ideeën van onze inwoners en bedrijven worden gedeeld. Om zo ook anderen te inspireren om in actie te komen! Ik roep daarom graag iedereen van harte op om mee te doen.” 

Hoe werkt het? 

Jongeren, inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers kunnen zich vanaf maandag 21juni aanmelden via de website www.molenlanden.nl/duurzaam Er kunnen voorbeelden en initiatieven worden aangedragen die Molenlanden duurzamer hebben gemaakt in de volgende drie categorieën: 

- jeugd tot 21 jaar 

- burgerinitiatieven en non-profit 

- ondernemers 

Een jury beoordeelt welke effect het inspirerende voorbeeld heeft op CO2 reductie, energieverbruik, materiaalverbruik, klimaatadaptatie (bescherming tegen overstroming, droogte en hitte), biodiversiteit, Uitvoerbaarheid, Uniciteit, Sociale cohesie, Laagdrempeligheid, Schaalbaarheid van het idee (kan het op meerdere plekken worden ingevoerd) & Inspiratie voor anderen.

Prijsuitreiking Dag van de Duurzaamheid

Op de dag van de duurzaamheid, donderdag 7 oktober 2021 maakt de jury drie nominaties per categorie bekend. De jury bestaat uit de wethouder duurzaamheid en drie enthousiaste personen op het gebied van duurzaamheid, waarbij een goede verdeling is gemaakt van jong en ervaren talent. De gemeente trekt hierbij samen op met Stichting Blauwzaam, Stichting Duurzaam Molenlanden en Jong Molenlanden. 

Stemmen door inwoners

Na 7 oktober kunnen inwoners stemmen op hun favoriete, inspirerende voorbeeld. De winnaars worden in november feestelijk gelanceerd uiteraard volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM. Meedoen? Meld je aan op www.molenlanden.nl/duurzaam. Deelname kan vanaf 21 juni tot 25 september 2021.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen