Gemeentenieuws Molenlanden

"We doen het samen, voor en met elkaar. Wat een prachtig resultaat." Foto: Vrienden van de Dompelaar

Column Theo Segers: ‘Jubileum de Dompelaar’

Algemeen 99 keer gelezen

Vorig jaar bestond het zwembad de Dompelaar in Groot-Ammers 50 jaar. Vanwege de coronacrisis gingen de geplande jubileumactiviteiten niet door. Nu viert het bestuur van de ‘Vrienden van de Dompelaar’ alsnog dit prachtige jubileum onder het motto: ‘Dompelaar 50+1’.

Afgelopen zaterdag ontving ik uit handen van de voorzitter van de Stichting Vrienden van de Dompelaar het Jubileumboek. Een - helaas – kleinschalig evenement; geen publiek, alleen met het zeer actieve bestuur. Het was vreemd dat ik alleen hen met een warm applaus bedankte, in plaats van het halve dorp. Want het zwembad is van het halve dorp; of misschien wel van het hele dorp Groot-Ammers en ver daar buiten.

Wat een enorme energie is gestoken in de totstandkoming van het zwembad. In 1968 kwam er ruimte vrij langs de Lek, vanwege een bedrijfsverhuizing. En met gulle giften van bedrijven, kleinere bedragen van donateurs en de inzet van velen is het zwembad er gekomen en gebleven. En al die jaren bleven heel veel mensen betrokken en zich belangeloos inzetten. Een voorbeeld hoe het er aan toe gaat in de Alblasserwaard. We doen het samen, voor en met elkaar. Wat een prachtig resultaat.

Onlangs kreeg ik een reactie van een lezer die vond dat ik wel te veel superlatieven gebruikte, de ‘mooiste’, de ‘grootste’, ‘de beste ’enzovoort. Misschien is nuchterheid meer passend bij de streekcultuur. Als burgemeester zal ik me daarnaar schikken, maar toch: de wording van de Dompelaar en de achterliggende 50 jaren zijn een topprestatie. Het boek – het is te koop – geeft een prima overzicht van de geschiedenis, verluchtigd met oude en recentere foto’s en mooie verhalen.

Beste vrienden, beste inwoners van Groot-Ammers en een groot deel van Molenlanden: maak gebruik van dit zwembad, goed voor de beweging en de ontmoeting. Allen van harte gefeliciteerd. Namens u bedankte ik de vrijwilligers en het bestuur en stond ik in mijn eentje te klappen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen