Impressie van de brug, gezien vanaf de Peursumseweg
Impressie van de brug, gezien vanaf de Peursumseweg (Foto: Provincie Zuid-Holland)

Plannen voor vernieuwing Peursumsebrug

  •   keer gelezen

De provincie Zuid-Holland is van plan de Peursumsebrug te vernieuwen. De brug, waarmee de N216 over de Giessen gaat, wordt verbreed. Er komt een linksafstrook naar de Peursumseweg en een linksafstrook naar de Slingelandseweg die zorgen voor veiliger verkeer. Meer informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/peursumsebrug.

De provincie laat weten ook de fietspaden te vernieuwen, er komt meer ruimte tussen het fietspad en de hoofdrijbaan en er komt een nieuw drijvend fietspad onder de brug. Op de bovengenoemde projectwebsite kunt u zien hoe de vernieuwde brug eruit komt te zien. Hier verschijnt ook bericht als meer duidelijk is over de planning en werkzaamheden.

Meer informatie

Bij vragen kan contact opgenomen worden met het Klant Contact Centrum via zuidholland@pzh.nl of 070 441 66 11. U kunt ook een persoonlijk (online) gesprek aanvragen met de omgevingsmanager, Sandra Kegge. Zij licht graag de tekeningen toe en beantwoord uw vragen. Om een afspraak te maken kunt u vóór 18 juni 2021 bellen of e-mailen naar omgevingsmanager Sandra Kegge, via 06 27 06 74 38 of s.veraar@pzh.nl.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.