Burgemeester Segers reed dit jaar door heel Molenlanden om de lintjes uit te reiken
Burgemeester Segers reed dit jaar door heel Molenlanden om de lintjes uit te reiken (Foto: Gemeente Molenlanden)

Column Theo Segers: ‘Die verdient een lintje ...’

  •   keer gelezen

Onlangs sprak ik iemand die mij vertelde over al het vrijwilligerswerk dat zijn vrouw deed. ‘Enorm, burgemeester, zij verdient een lintje!’ Prachtig. En zo zijn er meer voorbeelden. Op de gemeentepagina in de krant, de sociale media en de website heeft de oproep al meerdere malen gestaan. Geef nu, voor 14 juni, iemand op die u kent, die gewaardeerd mag worden vanwege bijzondere omstandigheden.

Kijk in je omgeving en ken je iemand ‘die een lintje verdient’, meldt het aan de gemeente. Natuurlijk zijn er voorwaarden voordat een inwoner van Molenlanden wordt voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding. In hoofdlijn moet iemand voor een periode langer dan 15 jaar vrijwillig iets bijzonders doen voor de samenleving. En die zijn er in de Alblasserwaard genoeg. 

Daarnaast kennen we in de gemeente Molenlanden de mogelijkheid om iemand te benoemen tot ‘ereburger’. Dat wordt gedaan als blijk van grote waardering en dankbaarheid. Net als de erepenning, die de gemeente Molenlanden ook kent. Dat gebeurt allebei in zeer bijzondere en unieke situaties. Op dit moment wordt er gewerkt aan nog een onderscheidingsvorm, met als werktitel: ‘de pluim’. Zodra daar meer over bekend is laten we het weten. 

Daarnaast is er ook de optie voor bedrijven om het predicaat ‘Hofleverancier’ te krijgen. Dat geldt voor kleine- en middelgrote ondernemingen met een regionaal karakter, die een onberispelijke reputatie hebben en minimaal 100 jaar bestaan. Heeft u vragen over een van genoemde onderscheidingen, neem gerust contact op met de gemeente. Maar het mooiste is gewoon elke dag mensen in je omgeving een compliment geven; leuk om te doen en fijn om te ontvangen. 

Het voelt als een lintje.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.