De vaccinatielocatie in Groot-Ammers
De vaccinatielocatie in Groot-Ammers (Foto: Aangeleverd)

Vaccineren in Molenlanden? Het kan in Groot-Ammers!

  •   keer gelezen

Heeft u een uitnodiging voor een vaccinatie ontvangen? Dan kunt u dichtbij in Groot-Ammers gevaccineerd worden. U maakt de vaccinatieafspraak online of via de landelijke afsprakenlijn. Wilt u in Groot-Ammers naar de afspraak? Geef dit dan nadrukkelijk aan bij het maken van de afspraak.  

Als u een uitnodigingsbrief voor een vaccinatie hebt ontvangen, kunt u telefonisch of online een afspraak maken. Bij het maken van de afspraak moet u uw postcode aangeven. Het systeem zoekt dan de vaccinatielocatie zo dicht mogelijk in de buurt van uw adres. 

Let op! Dit landelijke systeem maakt gebruik van Google Maps. Dit systeem houdt er geen rekening mee, dat als u aan de andere kant van het water woont, u ook met de pont kunt oversteken. Dit kan betekenen dat u niet wordt ingepland voor de dichtstbijzijnde vaccinatielocatie. Oftewel u krijgt als optie de vaccinatielocatie in Gorinchem, terwijl Groot-Ammers dichterbij is. Ook is in Groot-Ammers voldoende ruimte om op korte termijn een afspraak te maken. 

Telefonisch een afspraak maken 

Als u telefonisch een afspraak maakt, geef dan aan dat u graag in Groot-Ammers gevaccineerd wilt worden. Het telefoonnummer van de landelijke afsprakenlijn staat in de uitnodigingsbrief. 

Online een afspraak maken 

Het maken van een afspraak gaat online vaak sneller en is eenvoudig. Als u online een afspraak maakt (via www.coronavaccinatie-afspraak.nl) worden verschillende opties getoond van priklocaties. Het systeem zoekt naar een afspraakmogelijkheid voor de eerste én tweede prik. Ook hier kunt u kiezen voor Groot-Ammers. Bij het maken van een online afspraak is het noodzakelijk dat u uw DigiD-inlogcode bij de hand heeft. 

Heeft u vragen? 

Bel dan met het callcenter van de GGDZHZ (voor inwoners van ZHZ voor vragen over vaccineren en corona) 078 77 08 580 (bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur). 


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.