Foto: Marcus Aurelius

Oproep aan alle Molenlanders met een beperking en hun directe omgeving!

  •   keer gelezen

Heeft u een beperking of iemand uit uw directe omgeving en wilt u graag meepraten over het VN-verdrag Handicap in de gemeente Molenlanden? Daarover gaat deze oproep.

Het VN-verdrag Handicap gaat over u
De gemeente Molenlanden gaat aan de slag met het VN-verdrag Handicap. In dit VN-verdrag staat dat iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Dus ook mensen die doof, blind, slechtziend, slecht ter been, verstandelijk gehandicapt zijn. Of op een andere manier beperkingen ondervinden in hun dagelijks leven. Daarvoor moeten - soms letterlijk - drempels worden weggenomen.

Uw mening telt
De gemeente kan dat niet alleen. Daar zijn mensen voor nodig die met hun beperking zelf ervaren wat er nodig is om te kunnen meedoen. Maar wij, de VN ambassadeurs van Molenlanden (vrijwillige ervaringsdeskundigen) en de werkgroep VN-verdrag Handicap Molenlanden weten niet alles. Ons plan is om zoveel mogelijk mensen te bereiken om hierover mee te denken. Het gaat over de plannen en knelpunten voor gehandicapten in Molenlanden. Deze bespreken we met de gemeente en andere organisaties om tot oplossingen te komen. Zodat vervoer, scholen, maar ook sport, recreatie en werk voor iedereen toegankelijk wordt. Als het na ‘corona’ weer kan, willen we bijeenkomsten organiseren om met elkaar in gesprek te gaan over ‘meedoen in Molenlanden met een beperking’. Overigens is het goed om te weten dat de gemeente Molenlanden al bezig is met het VN verdrag Handicap en dat burgemeester Segers namens het gemeentebestuur ambassadeur van het VN-verdrag Handicap is .

Doet u mee?
Wilt u meedoen, heeft u ideeën of vragen? Neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u onderaan dit bericht. We zouden het erg fijn vinden als zoveel mogelijk ‘medehandicappers’ ons weten te vinden! Om er SAMEN aan te werken dat MEEDOEN in Molenlanden - ook met een beperking - nog beter mogelijk wordt. Alvast dank voor uw reactie!

Met vriendelijke groet,
VN-ambassadeurs Handicap Molenlanden

Leo Waaijer
Ottoland
Tel. 06 5287 8199
Eric Grip
Arkel
Tel. (ook WhatsApp) 06 2480 3475

Niets over ons, zonder ons!


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.