groen dak duurzaam duurzaamheid
groen dak duurzaam duurzaamheid (Foto: groen dak-groene daken)

Subsidie groen dak

  •   keer gelezen

Denkt u aan het aanleggen van een groen dak? Bijvoorbeeld voor biodiversiteit of om wateroverlast te voorkomen? Groene daken dragen op allerlei manieren bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. De gemeente stimuleert daarom de aanleg van groene daken door de subsidie ‘Groene Daken’. U kunt deze subsidie tot en met 31 december 2021 aanvragen. Er geldt een aantal voorwaarden. Het dak moet bijvoorbeeld minimaal 5 m² zijn en geen gebruiksfunctie hebben. Meer info: www.molenlanden.nl/subsidieregeling-groene-daken.

Samen woningen en gebouwen zo energiezuinig mogelijk maken, daar gaan we voor als gemeente. Inwoners en non-profit organisaties kunnen via de gemeente een lening afsluiten om duurzame maatregelen te financieren. Denk aan de aanschaf van zonnepanelen, deelname aan een postcoderoosregeling of de aanschaf van een warmtepomp. Deze lening heeft aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente. Het maximale bedrag voor een particulier is € 25.000,00 en voor een coöperatie of non-profit organisatie is dat € 75.000,00. Bedragen zijn inclusief BTW. Meer info: www.molenlanden.nl/lening-duurzaamheid

Verzilverlening
Heeft u vermogen dat vast zit in uw eigen woning? Wilt u dit inzetten om duurzame maatregelen te treffen? De gemeente biedt hiervoor de zogenoemde verzilverlening aan. Er geldt een aantal voorwaarden. U heeft een minimale leeftijd van 10 jaar vóór de wettelijke AOW-leeftijd en de lening bedraagt maximaal € 75.000,00 (inclusief BTW). Zie de lijst met maatregelen waarvoor het geldt op www.molenlanden.nl/lening-duurzaamheid. Ook staat hier het aanvraagformulier.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.