<p>Wethouder Lanser: &#39;Goed om te beseffen dat zorgen eenzaam kunnen maken en een luisterend oor zo welkom.&#39;&nbsp;</p>

Wethouder Lanser: 'Goed om te beseffen dat zorgen eenzaam kunnen maken en een luisterend oor zo welkom.' 

(Foto: FERRY VERHEIJ)

Column Lizanne Lanser: ‘Niet vergeten’

  •   keer gelezen

Corona. Covid. Wie had een jaar geleden gedacht dat deze twee woorden zoveel gebruikt zouden worden. Alsof er weinig anders meer bestaat. Natuurlijk is dat niet zo. Er zijn nog steeds andere ziekten die ons overkomen. Andere zorgen die ons bezig houden of andere thema’s die spelen in ons leven. 

Zo sprak ik een dame met borstkanker, die verzuchtte daar weinig aandacht voor te ontvangen. ‘Alles draait om corona.’ Ze voelde zich eenzaam in haar ziekte. Eenzaam zijn is veel meer dan alleen zijn. Eenzaam kun je je ook voelen als je niet kunt delen wat jou zo bezig houdt. Wanneer je je bedrijf niet langer in de lucht kunt houden. Jouw toko, waar je zoveel energie uit haalde. Wanneer je in schulden verwikkeld raakt en niet meer weet hoe je eruit komt. Daar praat je niet zomaar over. 

Je kunt je eenzaam voelen in een huwelijk of op school. Als je je niet gezien voelt zoals je hoopt. Eenzaam omdat je niet kunt lezen, internetvaardig bent of op een andere manier niet de skills hebt die mensen van je verwachten. Als wethouder maak ik me sterk voor ondersteuning vanuit de overheid waar dat mogelijk is. Ik denk aan onderwijs en het ontwikkelen van taal- en basisvaardigheden. Aan participatie en het bieden van werk, leer en ontwikkelplekken. Aan dienstverlening op gebied van schulden en het wijzen van andere wegen die helpen samen verder te komen. 

Corona. Covid. Het houdt ons nog even bezig. Bovendien maakt corona de zorgen die er soms al waren, nu extra zichtbaar. Goed om te beseffen dat zorgen eenzaam kunnen maken en een luisterend oor zo welkom. 

Lizanne Lanser, wethouder

P.S. Vanuit het Rijk worden we ondersteund met diverse corona-steunmaatregelen. Hier leest u over de TONK, een ondersteuning voor mensen die tijdelijk een terugval in inkomen hebben en hun vaste (woon)lasten niet meer kunnen betalen. 


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.