<p>TONK; de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten </p>

TONK; de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

(Foto: Stockfoto)

Vaste lasten en minder inkomen door corona? Informeer naar de TONK

  •   keer gelezen

Heeft u door de coronamaatregelen fors minder inkomen? En kost het u daardoor steeds meer moeite om uw woonkosten te blijven betalen? Misschien kunt u dan gebruik maken van de TONK; de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten.

Wat houdt de TONK in?

Steunmaatregel De TONK maakt deel uit van de steunmaatregelen van het Rijk. Het is een tegemoetkoming voor huishoudens die door de coronamaatregelen fors minder inkomen hebben en daardoor de noodzakelijke woonkosten niet meer kunnen betalen. Denk aan huur en hypotheek en de kosten van elektriciteit, gas en water. De TONK bedraagt maximaal € 1000,- per maand over een periode van maximaal 6 maanden.

Wilt u een aanvraag indienen?

De TONK-uitkering is aan te vragen voor de maanden januari tot en met juni. Dit kan dus met terugwerkende kracht voor de afgelopen maanden. Een aanvraag indienen kan bij Avres via www.avres.nl. Ook kunt u daar de voorwaarden bekijken.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.