<p>(Voor)lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind </p>

(Voor)lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind

(Bibliotheek AanZet)

Molenlanden subsidieert Boekstart in de kinderopvang

  •   keer gelezen

De gemeente Molenlanden subsidieert voor de komende 3 jaar het programma Boekstart in de kinderopvang. Er worden dit jaar 30 pedagogisch medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven opgeleid tot voorleescoördinatoren.

(Voor)lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind. Zo worden ze gestimuleerd op emotioneel, sociaal en persoonlijk vlak. Je kunt er dus niet vroeg genoeg mee beginnen. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die al vroeg met boeken in aanraking komen het later vaak beter doen op school.

De voorleescoördinator zorgt ervoor dat het voorlezen aan de allerkleinsten goed wordt ingebed in het beleid en uitvoering: voldoende leestijd, een actuele en gevarieerde collectie, ouderbetrokkenheid, activiteiten en ook deskundigheidsbevordering van de collega’s. Tijdens de training werken de cursisten o.a. aan een realistisch voorleesplan voor de eigen locatie.

Afgelopen week mochten de eerste deelnemers hun certificaat in handen nemen. Op de foto zie je van links naar rechts, van boven naar beneden:

Karin Oskam (Joepie, Wijngaarden), Simone Hak – Boogaarts (KDV Regenboog, Oud-Alblas), Marianne Korteland en Claudia Tomà (Ons Stekkie, Streefkerk), Astrid de Bruin (Hazendonkje Schelluinen), Doinja Linthorst (bibliotheekconsulente Bibliotheek Aanzet) en Joanne Duizer en Ramona Heikoop (Hazendonkje Molenaarsgraaf).

Voor meer informatie kijk op: https://www.debibliotheekaanzet.nl/kinderopvang 


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.