Ondertekening van de intentieovereenkomst
Ondertekening van de intentieovereenkomst (Foto: Gemeente Molenlanden)

Overname Pinkeveerse brug door inwoner Giessenburg

  •   keer gelezen

Waterschap Rivierenland, de gemeente Molenlanden en inwoner dhr. De Jong hebben met elkaar een intentieovereenkomst getekend, waarin ze afspreken dat dhr. De Jong voor het symbolische bedrag van 1 euro eigenaar wordt van de Pinkeveerse brug in Giessenburg en de toeleidende paden. 

Hiermee is voor alle partijen een goede oplossing gevonden in het vervangen van dit gemeentelijke monument. De intentieverklaring wordt de komende tijd nog verder uitgewerkt met elkaar.

Nieuwe brug

Voordat de brug wordt overgedragen aan dhr. de Jong, vervangt het waterschap de bestaande brug door een nieuwe brug overeenkomstig het ontwerp en de uitvoering van de bestaande brug. Ook wordt gezorgd voor een goede aansluiting op de bestaande toeleidende paden. Over werkzaamheden aan de paden gaan de partijen nog met elkaar in gesprek. Dhr. De Jong is hierna verantwoordelijk voor het behoud, onderhoud, de veiligheid en alle andere plichten die horen bij het eigenaarschap.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.