Help mee aan de veiligheid in uw buurt en doe mee met Burgernet
Foto: Burgernet

Help mee aan de veiligheid in uw buurt en doe mee met Burgernet

  •   keer gelezen

Gemeente Molenlanden werkt samen met politie dagelijks aan de veiligheid op straat. In uw eigen buurt kunt u zelf veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Veel mensen doen dit al: door een praatje te maken, de eigen straat schoon te houden of door aan te sluiten bij Burgernet.

In Molenlanden hebben ruim 4.300 behulpzame inwoners zich aangemeld bij Burgernet. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie. Dit wordt ingezet bij bijvoorbeeld diefstal, inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving of vermiste personen. Deelnemers ontvangen een bericht met het verzoek in hun buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig.
Het is mooi om te zien dat oplettende buurtbewoners de buurt een stukje veiliger maken. Daarom zouden we dit netwerk graag verder uitbreiden om zo met elkaar de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Wilt u daar ook bij helpen?
Meld u aan bij Burgernet en wordt de oren en ogen van politie! Aanmelding kan op twee manieren:

  • via www.burgernet.nl
  • via Burgernetapp (gratis te downloaden).
    Zo kunt u met uw smartphone altijd en overal meehelpen bij het opsporen van verdachte of vermiste personen. Op het moment dat er een Burgernetactie is in het gebied waar u zich op dat moment vindt, krijgt u een actiebericht.

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.