Fietsverlichtingscampagne ‘AAN, in het donker’
Foto: Aangeleverd

Fietsverlichtingscampagne ‘AAN, in het donker’

  •   keer gelezen

Donderdag 10 december waren wethouders Kees de Ruijter (Papendrecht) en Johan Quik (Molenlanden) te gast bij CSG De Lage Waard. Hier gingen zij met scholieren van het voortgezet onderwijs in gesprek over fietsveiligheid en zichtbaarheid in het verkeer. Een onderwerp dat juist in de donkere maanden extra aandacht verdient.

Regionale actie

De campagne ‘AAN, in het donker’ wordt regionaal opgepakt omdat veel scholieren uit de gemeente Molenlanden in Papendrecht naar school gaan. Als het gaat om verkeersveiligheid trekken de verantwoordelijk wethouders uit Papendrecht en Molenlanden vaker samen op.

Verkeersquiz

Scholieren kregen via de zogenaamde ‘AAN Quiz’ een aantal vragen voorgeschoteld waarmee hun kennis over zichtbaarheid op de fiets en in het verkeer werd getest.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.