Foto: De Kuiper Infrabouw

Eeuwenoude skeletten gevonden in Schelluinen

  •   keer gelezen

Onlangs zijn tijdens de uitvoering van de reconstructie van het centrum van Schelluinen vijf skeletten aangetroffen. Deze lagen aan de achterzijde van de kerk. De reconstructiewerkzaamheden zijn ter plaatse tijdelijk stilgelegd en de vondsten zijn op deskundige wijze onderzocht en veilig gesteld. Volgens de onderzoekers dateren de skeletten van voor 1811. Omdat boven de aangetroffen skeletten voor 1811 een gebouwtje van de kerk stond. Overledenen werden in Schelluinen tussen ongeveer 1200 en 1850 in en rondom de kerk begraven.

Archeologische begeleiding
Uit archeologisch onderzoek was bekend dat overledenen vroeger in en rondom de kerk in Schelluinen begraven zijn. Daarom gebeurden de werkzaamheden daar onder archeologische begeleiding. De vondsten zijn door de onderzoekers meegenomen en worden volgens de regels ergens anders herbegraven of in een verzamelgraf geplaatst. Het gebied is momenteel afgeschermd met bouwhekken zodat men ongestoord veder kan met het uitvoeren van de werkzaamheden. In overleg met de gemeentelijke archeoloog wordt de uitvoering mogelijk op kleine onderdelen aangepast om te voorkomen dat er nog meer skeletten gevonden worden.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.