Foto: HighwayStarz

Week van de Mantelzorg 2020

  •   keer gelezen

Van 9 t/m 13 november 2020 is het de Week van de mantelzorg 2020. In deze week willen we iedereen die lange tijd zorgt voor familie, vrienden of buren vanwege ziekte, beperking of ouderdom extra in het zonnetje zetten. 

Door de beperkingen die te maken hebben met corona organiseren we dit jaar geen bijeenkomsten waarbij mantelzorgers elkaar in het echt ontmoeten. Wel wordt een online programma aangeboden met verschillende onderdelen.

Op onze website is het volledige programma voor deze week te bekijken.

Vanaf maandag 9 november wordt hier dagelijks een nieuw filmpje met een Molenlandse mantelzorger geplaatst.

Vrijdag 13 november
Philomeen Breddels is raadslid in de gemeente Molenlanden.


Donderdag 12 november
Piet van der Ham is mantelzorger van zijn echtgenote en van twee schoonzussen.


Woensdag 11 november
Wethouder Lizanne Lanser: “Het is de week van de mantelzorg. In deze week willen we iedereen die lange tijd zorgt voor familie, vrienden of buren vanwege ziekte, beperking of ouderdom extra in het zonnetje zetten.”


Dinsdag 10 november
Curt en Linda zijn mantelzorgers én ze werken allebei. We vroegen hen hoe zij mantelzorg zien en wat voor effect het heeft op hun leven, in het speciaal in de combinatie met een betaalde baan. Tot slot geven zij andere mantelzorgers een goede tip.Maandag 9 november
Julia en Aron zijn jonge mantelzorger van hun zus en broertje met een beperking.

Lied voor de mantelzorgers

Speciaal voor de Week van de Mantelzorg heeft Jan de Gier uit Nieuwpoort een liedje opgenomen. Het nummer Fall Back Down is een cover en zal de gehele week te horen zijn bij Klokradio.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.