De Donk
De Donk (Foto: Gemeente Molenlanden)

Beeldvormende avond 29 oktober: schuif digitaal aan

  •   keer gelezen

Tijdens de beeldvormende avond op donderdag 29 oktober gaan raads- en burgerleden in gesprek met inwoners, het college en organisaties en bedrijven om zich te laten informeren over diverse onderwerpen. Donderdagavond zijn dat Klimaatadaptatie en bodemdaling, Greep op Verbonden Partijen, het VN-Verdrag Handicap & Analyserapport en aandachtspunten afvalbeleid. De verschillende sessies kunnen digitaal bijgewoond worden.

Vanwege de coronomaatregelen worden de sessies digitaal gehouden. Inwoners kunnen via Teams deelnemen aan de openbare sessies. Wilt u deelnemen? Neem dan contact op met de griffie via griffie@jouwgemeente.nl en geef aan bij welke van de onderstaande onderwerpen u aanwezig wilt zijn. De griffie stuurt dan een link, waarmee u kunt deelnemen aan de teamsvergadering.

Greep op Verbonden partijen, 19.30 uur

De raadsleden bespreken hoe zij meer greep kunnen krijgen op de bestaande verbonden partijen. Deze sessie is een vervolgsessie op een eerdere beeldvormende avond in mei. Plenaire opening door burgemeester Segers.

Klimaatadaptatie en bodemdaling, 19.30 uur

Wethouder Slob neemt de raad mee in de opgaven klimaatadaptatie en bodemdaling in de gemeente. Ook deelt hij de eerste gedachten over ambities en doelen op dit gebied. Welkom door wethouder Teunis Jacob Slob.

VN-Verdrag Handicap, 20.45 uur

Dit VN-Verdrag gaat over inclusie en kunnen meedoen. De gemeente Molenlanden heeft twee bevlogen, onafhankelijke ambassadeurs voor het VN-verdrag Handicap. Zij praten de raad bij over de voortgang hiervan in Molenlanden. Opening door burgemeester Segers, met introductie door Rick Brink, minister van Gehandicaptenzaken.

Analyserapport en aandachtspunten afvalbeleid, 21.00 uur

Waardlanden heeft dit jaar een analyse gemaakt over het afvalbeleid in ons gebied. Zij presenteert aan en bespreekt met de raad tien aandachtspunten uit dit rapport. Inleiding door wethouder Arco Bikker.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.