De lancering was via een livestream vanuit de bibliotheek te volgen
De lancering was via een livestream vanuit de bibliotheek te volgen (Foto: Gemeente Molenlanden)

Lancering Het Informatiepunt Molenlanden: alles op één plek

  •   keer gelezen

Op maandag 26 oktober was de lancering van Het Informatiepunt Molenlanden: straks dé online plek voor alle inwoners die hulp nodig hebben om mee te kunnen doen in het dagelijks leven. De Nederlandse taal leren? Omgaan met de computer? Zelf een formulier invullen? Hulp nodig bij juridische zaken? Op molenlanden.hetinformatiepunt.nl staan alle organisaties en instellingen die mensen hierbij op weg helpen, plus het cursusaanbod en handige websites.

De lancering werd verzorgd door wethouder Lizanne Lanser in Bibliotheek Nieuw-Lekkerland. Na de onthulling kon iedereen online een kijkje nemen bij een van de activiteiten die terug te vinden is op het Informatiepunt: de Vrouwentaalgroep.

De plek voor betrouwbare informatie
De Bibliotheek AanZet wil iedereen voorzien van de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden. Zodat iedereen op zijn of haar manier mee kan doen aan de samenleving. Het Informatiepunt Molenlanden speelt hierin een belangrijke rol. “Ik ben heel erg trots dat we nu ook in Molenlanden het Informatiepunt kunnen lanceren. Ik ben ook trots op de samenwerking met de Bibliotheek AanZet en al onze partners in het veld. We doen het echt met elkaar. Het gaat er uiteindelijk om dat iedereen mee kan doen op zijn of haar manier. Daar maken we ons sterk voor. Het Informatiepunt is nu nog in ontwikkeling, maar wordt langzaam uitgebreid tot dé plek om ondersteuning te bieden aan al onze inwoners. Iedereen die informatie zoekt of een hulpvraag heeft kan er straks terecht en daar zijn we heel blij mee.” aldus wethouder Lizanne Lanser.

De eerste van Nederland
In 2019 startten 15 lokale bibliotheken in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek met de pilot het Informatiepunt Digitale Overheid. Doel van dit project? Mensen dicht bij huis te ondersteunen. Omdat de gebruikers van Het Informatiepunt niet digivaardig zijn, was het belangrijk om de website sámen met de doelgroep tot stand te brengen. Door middel van gesprekken en gebruikerstesten is molenlanden.hetinformatiepunt.nl nu zo gebruiksvriendelijk en zo toegankelijk mogelijk. Bibliotheek AanZet is binnen de pilot de eerste die live gegaan is met Het Informatiepunt, in de gemeente Dordrecht, Gorinchem en nu ook in Molenlanden. De andere bibliotheken kunnen leren van onze ervaringen en ontwikkelingen.

Livestream
Bekijk onderstaand filmpje van de lancering.Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.