Werkzaamheden ‘Het IJsvogeltje’ Nieuw-Lekkerland van start
Wethouder Quik aanwezig bij de start van de werkzaamheden
Wethouder Quik aanwezig bij de start van de werkzaamheden (Foto: Peter Paul Klapwijk)

Werkzaamheden ‘Het IJsvogeltje’ Nieuw-Lekkerland van start

  •   keer gelezen

Maandag 12 oktober gingen de werkzaamheden van ‘Het IJsvogeltje’ in Nieuw-Lekkerland van start. De strook grond tussen de woningen aan de Ooievaar 1 t/m 9 en de tuinen van volkstuinvereniging de Bakwetering gaat door de gemeente gebruikt worden voor natuurontwikkeling. Om de start officieel in te luiden, werd het eerste stukje grond uitgegraven in het bijzijn van wethouder Johan Quik. 

Omvormen tot beleefnatuur

De strook grond wordt heuvelachtig ingericht met onder andere plas/dras bermen en een wand waarin nestelmogelijkheden voor de ijsvogel worden aangebracht. Het perceel, dat al jaren in gebruik is als grasland, wordt zo omgevormd tot beleefnatuur. Natuur die leerzaam is voor kinderen en goed is voor het klimaat.

Voorbereiden en inplanten

De maand oktober wordt het perceel klaargemaakt. Onder andere wordt over het hele terrein 20 centimeter grond verwijderd, worden watergangen ontgraven en hoogteverschillen aangebracht. Eind november worden de waterplanten, struiken en bomen ingeplant. Indien mogelijk samen met onder andere inwoners.

Waardering

Het IJsvogeltje is mede mogelijk gemaakt door zowel Blauwzaam Prachtlint als de Lions Club. Dat waarderen we enorm!

Meer informatie:www.molenlanden.nl/natuurontwikkeling-het-ijsvogeltje.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.