Sluiting pand Neerpoldersweg Giessenburg

  •   keer gelezen

Update dinsdag 13 oktober 2020 | Vanmorgen is het pand aan de Neerpolderseweg 63A in Giessenburg definitief gesloten. In onderstaand bericht staat dat de elektriciteit illegaal afgenomen is. Dit blijkt niet zo te zijn.

Burgemeester Segers wil een pand aan de Neerpolderseweg in Giessenburg voor een periode van zes maanden sluiten. In dit pand werd een ruimte voor het verwerken van hennepplanten en voorwerpen die bestemd zijn voor het bereiden van drugs aangetroffen. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie voorkomen.

De hennepdrogerij werd door de politie aangetroffen en ontmanteld. In het pand werden voorwerpen aangetroffen die bestemd zijn voor het bereiden van drugs. De elektriciteit werd illegaal afgenomen, waardoor er sprake was van een gevaarlijke situatie voor de omgeving en het elektriciteitsnet.

Herhaling voorkomen
Om herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie te voorkomen, wil de burgemeester het pand voor zes maanden sluiten. De eigenaar van het pand is hierover geïnformeerd. Deze maatregel is in lijn met het beleid dat de gemeente Molenlanden heeft vastgesteld, conform de Opiumwet.

Verdachte situatie? Bel de politie!
Hennepteelt en drugshandel leveren een gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Criminelen die zich bezighouden met hennepteelt trekken mogelijk meer criminaliteit aan. Bewoners kunnen worden gechanteerd of bedreigd. De gemeente adviseert inwoners die een woning of bedrijfspand verhuren dan ook met klem goed na te gaan of de huurder betrouwbaar is. De eigenaar van de woning of het pand is medeverantwoordelijk voor goed gebruik. Dus ga regelmatig poolshoogte nemen. Zo kan worden voorkomen dat een pand maandenlang wordt gesloten.

De hulp van inwoners is van groot belang bij het bestrijden van hennepkwekerijen. De hennepdrogerij in Giessenburg is ontmanteld dankzij een anonieme melding bij politie. Zie je iets verdachts? Bel dan de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.