N480 streefkerk
N480 streefkerk (Foto: )

N479: Uitloop werkzaamheden

  •   keer gelezen

Sinds eind augustus werkt de provincie Zuid-Holland aan de N479-N480 bij Streefkerk. Tijdens de werkzaamheden bleek de duiker onder de N479 in slechtere staat dan van te voren werd gedacht. Om dit op te lossen, blijft de weg nog twee weken afgesloten. De weg is vanwege de geplande derde weekendafsluiting vanaf zondag 11 oktober weer open voor alle verkeer.

Onverwachte werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden aan de N479 bleek de duiker ter hoogte van de Boven Tiendweg in slechtere staat dan van te voren gedacht. Extra reparaties zijn nodig om de duiker weer te herstellen. De aannemer moet hiervoor ook extra materialen bestellen waardoor meer tijd nodig is.

Wat merkt de omgeving hiervan?

Door de werkzaamheden wordt verkeer tot en met 8 oktober omgeleid:

- Afsluiting en omleiding N479

De N479 blijft afgesloten voor verkeer en de huidige omleiding blijft gelden. Voor fietsers richting de N480-Middenpolderweg geldt een omleiding. De omleiding staat aangegeven met borden.

- Afsluiting Randweg

- Vanwege de uitloopt van de werkzaamheden op de N479 wordt de afsluiting voor de Randweg ook opgeschoven. De Randweg blijft vooralsnog open en is vanaf maandag 12 oktober 06.00 uur afgesloten voor verkeer. Tot die tijd kan verkeer gebruik maken van de omleiding via de Randweg.

- Weekendafsluitingen

De vertraging van de werkzaamheden heeft geen invloed op de geplande weekendafsluitingen.

Meer informatie

De provincie Zuid-Holland voert tot eind 2020 groot onderhoud uit aan de N479-N480. Hierdoor wordt de doorstroming en verkeersveiligheid op de weg vergroot. Een volledig overzicht van de werkzaamheden en omleidingen staat op www.zuid-holland.nl/n480.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.