Gemeentenieuws Molenlanden

Aanhanger
Aanhanger Foto: Anja

Haal tijdig uw aanhangwagen of caravan van de openbare weg

Algemeen 74 keer gelezen

Bij de gemeente komen steeds meer meldingen binnen van achtergelaten, verwaarloosde aanhangwagens en caravans.

Het is niet toegestaan om een aanhangwagen of caravan langer dan drie achtereenvolgende dagen op de weg te plaatsen of te parkeren. Door het aanhouden van drie dagen wordt de mogelijkheid geboden aan de eigenaren om bijvoorbeeld een caravan voor te bereiden voor een vakantie of op te ruimen na een vakantie. Als het voertuig verplaatst wordt naar een plek iets verderop, valt dit nog binnen dezelfde periode van drie dagen. Dit is verboden en geldt voor de hele gemeente.

Waarom deze regel?

  • Parkeren levert overlast op voor de bewoners en weggebruikers.
  • Parkeren van grote voertuigen neemt te veel parkeerruimte in.
  • De geparkeerde voertuigen zorgen voor slecht zicht.
  • Verwaarloosde aanhangwagens en caravans zorgen voor verrommeling.


Handhaving verwaarloosde aanhangwagen of caravan

Wanneer wij een melding krijgen van een aanhangwagen die achtergelaten is zonder kenteken, is het voor ons niet mogelijk om de eigenaar te achterhalen. Deze achtergelaten en vaak verwaarloosde aanhangwagens zorgen voor verrommeling en overlast in de wijk. Om dit tegen te gaan zullen de handhavers de aanhangwagen voorzien van een sticker waarop de eigenaar twee weken de tijd heeft om de aanhangwagen te verwijderen van de openbare weg. (zie afbeelding)

Zo staat er in de Klipperstraat in Nieuw-Lekkerland al langere tijd een aanhangwagen zonder kenteken. Wij verzoeken de eigenaar eveneens middels dit bericht de aanhangwagen binnen een week weg te halen. Staat de aanhangwagen er op vrijdag 25 september nog, dan zal de gemeente deze verwijderen. De aanhangwagen zal dan voor een periode van zes weken gestald worden op de gemeentewerf. De eigenaar kan de aanhangwagen daar ophalen tegen betaling van de gemaakte kosten. Deze procedure geldt ook voor andere meldingen van verwaarloosde aanhangwagens of caravans.

Waar mag ik dan wel parkeren?

Een aanhangwagen of caravan mag wel op een eigen oprit, in een garagebox of in een stalling worden geparkeerd. Dus voorkom een boete en haal uw aanhangwagen of caravan tijdig van de openbare weg.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met het cluster Veiligheid via 088 75 15 000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen