Wethouder Johan Quik laat de vlinders vrij samen met Louisa Broens
Wethouder Johan Quik laat de vlinders vrij samen met Louisa Broens (Foto: Wim Deelen/Peter Paul Klapwijk)

Vernieuwd schoolplein OBS de Tuimelaar feestelijk geopend

  •   keer gelezen

Het vernieuwde schoolplein van OBS de Tuimelaar in Nieuw Lekkerland is vrijdag 4 september geopend door wethouder Johan Quik. Een feestelijk moment in het bijzijn van de leerlingen, ouders, buren en sponsoren. “Fijn om te zien dat de inzet van de werkgroep beloond is met een prachtig plein voor de jeugd van Nieuw Lekkerland.”

Het speeltoestel van de kleuters werd vervangen door een speelhuis met een afsluitbare zandbak. Op het plein voor de midden- en bovenbouw is vooral meer speelruimte gecreëerd door het verplaatsen van fietsenrekken en speeltoestellen. Ook moet een nieuwe boom voor meer schaduw gaan zorgen en is er een klimmuur geplaatst. Achter de school is een buitenleslokaal gemaakt met onder andere een wadi, waterpomp, insectenhotel en moestuinbakken. Hier krijgen de leerlingen natuuronderwijs. De laatste beplanting wordt in het najaar geplaatst, zo komt er nog een ‘snoephaag’ bij het kleuterplein met eetbare struiken zoals bessen en frambozen.

Een werkgroep van leerkrachten, directie, ouders en een tuinarchitecte heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan een inventarisatie van de wensen, het maken van een ontwerp en het vinden van financiering. Een zevental fondsen heeft bijgedragen aan het plein en de school ontving een bijdrage uit het budget voor bewonersinitiatieven van de gemeente Molenlanden. 

Eigen middelen

Door de maatregelen rond het coronavirus lukte het de school vorig schooljaar niet om inzamelingsacties te organiseren samen met de leerlingen. De school besloot om uit eigen middelen extra geld vrij te maken voor het plein. Hiermee kwam de begroting rond en kon het plein in de zomervakantie opnieuw worden ingericht. 

Vrijdagmiddag werd het plein feestelijk geopend samen met de leerlingen, ouders, buren en sponsoren. Schooldirectrice Nicolette van der Weide bedankte alle sponsoren voor hun steun. Tuinarchitecte Clarine Hofstee overhandigde namens Prachtlint een bord met een toelichting op het nieuwe plein en een overzicht van alle sponsoren die hebben bijgedragen. Hiermee is het schoolplein benoemd als één van de ‘parels’ aan het Prachtlint. Wethouder Johan Quik gaf aan dit een heel bijzonder moment te vinden, niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten maar ook voor hemzelf. 

Vlinders

Bij de start van het project twee jaar geleden was hij namelijk lid van de werkgroep maar vanwege zijn benoeming tot wethouder moest hij hier al snel mee stoppen. “Fijn om te zien dat de inzet van de werkgroep toch nog beloond is met een prachtig plein voor de jeugd van Nieuw Lekkerland”. Vervolgens mocht wethouder Quik samen met lid van de werkgroep Louisa Broens het plein openen door het loslaten van vlinders. 


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.