Anneke en Theo Segers ontvangen een waardebon voor de pedicure
Anneke en Theo Segers ontvangen een waardebon voor de pedicure (Foto: Gemeente Molenlanden)

Burgemeesterspaar bereikt finish van wandeling door gemeente

  •   keer gelezen

Na 15 dagen kwam er zaterdag een einde aan de wandeling van burgemeester Segers en zijn vrouw Anneke door gemeente Molenlanden. Hieronder blikt hij terug op zijn vijfde en laatste etappe en sluit hij af met een dankwoord. "Met een warm gevoel en vol trots kijken we hierop terug."

“In drie dagen wandelden we van Streefkerk via Nieuw Lekkerland naar Kinderdijk. Daar kregen we een warm onthaal door de vrijwilligers van de Speeltuin. In Streefkerk keken we vanaf de kerktoren uit over de gemeente en nog veel verder. Ik overweeg toch een boek te schrijven over alle ontmoetingen en ervaringen. Keer op keer is het te veel om op te noemen: natuurgebied de Kooi, de Kleine molen, een zorgboerderij, ‘Mission Belle memorial’, de dierenweide, een landgoed, Pand 83 en nog veel meer. 

Aan het einde wachtte een – vanwege corona – kleine delegatie van raad- en collegeleden en medewerkers ons als verrassing op. We kregen een certificaat van ‘Inburgering in Molenlanden’ en een waardebon voor een behandeling van onze voeten door een pedicure. Wat ons het meest is bijgebleven? Voor ons is dat zeker de openheid en hartelijkheid van de mensen. En het viel op dat er zo veel inzet is van vrijwilligers. Dat maakt een samenleving zo mooi en dorp en stad zo aantrekkelijk."

'Dank jullie wel!'
"In vijf weken en 15 dagen op onze ‘Molentocht’ van circa 170 km, 243.514 stappen, hebben we veel gezien gehoord, gegeten, gedronken en gekregen. Het was een prachtige wandeltocht van de ‘Punt van Arkel’ naar de punt van Kinderdijk, met het uitzicht op Rotterdam.

Alle inwoners die zwaaiden, ons aanspraken, ons groetten, de vlag uit hingen, iets te drinken aanboden, of een voetenbadje; de mensen bij wie we aten, sliepen, douchten, koeien molken, orgel speelden, korfbalden en nog veel meer… al deze mensen en een ieder die we spraken, willen we heel hartelijk bedanken. Met een warm gevoel en vol trots kijken we hierop terug. We zijn trots op Molenlanden en de inwoners!"

Anneke en Theo Segers

Herbeleven

De tocht herbeleven kan onder meer door de 'highlight' (bolletjes boven de foto's) op de persoonlijke instagram account van Theo Segers te bekijken, zie instagram.com/tcsegers. Daarnaast kun je ook veel foto's terugvinden op de gemeentelijke accounts: klik hier voor Facebook en hier voor Instagram.

De video van zijn bezoek aan Giessenburg kun je hier vinden. En ook in Schelluinen is een video gemaakt. 


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.