Etappe 5
Etappe 5 (Foto: Gemeente Molenlanden)

Vijfde en laatste etappe van Streefkerk naar Kinderdijk

  •   keer gelezen

Tijdens de vijfde en laatste etappe van 20 tot en met 22 augustus loopt de burgemeester van Streefkerk naar Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. 

De wandeling start op donderdag met koffie bij de familie Van de Graaf in natuurgebied ‘De Kooi’. Van daaruit wandelen Theo en zijn vrouw naar Streefkerk. Na de lunch bij Eeterij ‘t Centrum staat een rondleiding door de dorpskerk op het programma. Vervolgens wandelen de burgemeester en zijn vrouw een rondje door Streefkerk. De avondmaaltijd wordt aangeboden door zorgboerderij De Molenhoeve. Daarna volgt een overnachting bij B&B ‘op de Lekdijk’.


Video: impressie van zijn wandeling door Giessenburg vorige week

Vrijdag gaan ze op weg naar Nieuw-Lekkerland. Na het ontbijt staat een bezoek aan het Mission Belle Memorial op het programma. Vervolgens de Dierenweide en een rondleiding over het landgoed van Schoonenburgh. Voor de lunch wacht een gastvrij onthaal bij Theetuin ‘Lekker anders’. Na de lunch vervolgen Theo en zijn vrouw de wandeling door Nieuw-Lekkerland en drinken tussendoor koffie in Pand 83. Na het vervolg van de wandeling in en om het dorp gaat bij de familie Maisa Alhafez genoten worden van een Syrisch diner. Tenslotte wacht hen nog een avondetappe om ’s nachts te overnachten bij familie van Bruggen in buurtschap Achthuizen.

Allerlaatste huis

Op zaterdagochtend vertrekken de burgemeester en zijn vrouw via een prachtige route langs het werelderfgoed Kinderdijk naar hun afspraak in Speeltuin ’t Balkengat. Daar wordt een rondleiding door de Schanspolder aangeboden en na afloop een lunch. In de middag volgt een bezoek aan de archiefkamer Kinderdijk. Ter afsluiting wandelen de burgemeester en zijn vrouw naar het allerlaatste huis van Molenlanden waar ze worden ontvangen met koffie en gebak.

Spontaan meelopen

Naast al deze vaste momenten, is er uiteraard gelegenheid om spontaan een stukje mee op te lopen. Onderweg probeert Theo Segers ook aan te gaan bij inwoners, die zich daarvoor aangemeld hebben.

Volg de burgemeester tijdens zijn wandeling via instagram.com/tcsegers


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.