Etappe 4: Van Schelluinen naar Wijngaarden
Etappe 4: Van Schelluinen naar Wijngaarden

Etappe 4: Van Schelluinen naar Wijngaarden

  •   keer gelezen

Tijdens de vierde etappe van 13 tot en met 15 augustus loopt burgemeester Segers van Schelluinen via Giessenburg en Giessen-Oudekerk naar Wijngaarden. "Spreek ons vooral aan als we in uw dorp langskomen."

De terugblik op etappe 3 lees je hier.

De wandeling start donderdag 13 augustus met een bezoek aan de rioolwaterzuivering in Schelluinen. Van daaruit wandelen de burgemeester en zijn vrouw via de Nolweg naar kasteel Schelluinderberg voor koffie. Vervolgens via de Sportlaan en de Landscheiding weer naar de Nolweg voor een lunch bij mevrouw Sparnaay. Hierna wandelen ze nog een rondje om via de Voordijk naar Pinkeveer te gaan. Bij familie De Jong schuiven ze aan voor een avondmaaltijd, overnachten kan bij familie Van Wijngaarden aan de Peursemseweg.

Vrijdag op weg naar Giessenburg. Eerste stop: de Graanbuurt. Vervolgens via de Doetseweg naar de koffie bij familie Muis in de Van Delftstraat. Voor de lunch wacht een gastvrij onthaal bij Gansch Anders in de Wilhelminalaan. ’s Middags wordt dagboerderij De Hoeff bezocht om daarna richting Giessen-Oudekerk te gaan. Bij boerderij De Baat gaat de burgemeester eerst helpen met het melken van de koeien om vervolgens daar ook te dineren en te overnachten.

Varen over de Giessen

Zaterdag volgt een afspraak op het schoolplein van Giessen-Oudekerk met GO Kidss en de dorpsboerderij. Vervolgens lunchen ze bij café Olt Ghiessen en varen ze over de Giessen naar de Molenweg. Vanaf daar gaan ze met paard en wagen verder naar Wijngaarden waar een ontmoeting wacht met meneer Van Hattem. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard aan de Matenaweg 1.

Naast al deze vaste momenten, is er uiteraard gelegenheid om spontaan een stukje mee op te lopen. Onderweg probeert Theo Segers ook aan te gaan bij inwoners, die zich daarvoor aangemeld hebben.

Volg de burgemeester op de voet via zijn persoonlijke sociale mediakanalen, zie www.instagram.com/tcsegers


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.