Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Billy Boem

Algemeen 33 keer gelezen

Kinderclub voor kinderen (8-12 jaar), die thuis te maken hebben met stress en spanningen.

Billy Boem is een kinderclub speciaal voor kinderen uit Nieuw-Lekkerland en omgeving die extra steun kunnen gebruiken omdat ze thuis veel meemaken. In ieder gezin kunnen er moeilijke en verdrietige dingen gebeuren. Soms kan het langer duren voordat er weer rust in huis komt. Het is dan soms moeilijk voor kinderen om te begrijpen wat zij thuis meemaken. Ze kunnen zich zorgen maken om anderen of denken dat zij er iets aan kunnen of moeten doen.

Een gezellige middag
Bij Billy Boem kunnen de kinderen wekelijks een gezellige middag hebben. Het is een leuke club waar we plezier maken, spelletjes doen en knutselen. Ze zijn even weg van de zorgen thuis en hebben iets helemaal voor zichzelf. Spelenderwijs leren ze omgaan met hun gevoelens en bespreken we hoe het is wanneer je thuis moeilijke dingen meemaakt. De club biedt bovendien herkenning: je bent niet de enige!

Ouderbijeenkomsten met informatie en ondersteuning
Voor de ouders zijn er speciale ouderbijeenkomsten. Hier krijgt u informatie en ondersteuning. Wat doet het met kinderen als er thuis langere tijd zorgen zijn? Wat heeft uw kind nodig? Hoe kunt u, ondanks de zorgen, uw kind toch zoveel mogelijk geven wat het nodig heeft? Er is ook ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Wanneer, waar en kosten

Tijdstip: op dinsdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur
Data: vanaf 15 september 2020. 10 bijeenkomsten voor kinderen, 4 voor ouders
Locatie: Jacob van Oudenhovenstraat 1 , Nieuw-Lekkerland (in een lokaal van SmdB De Schakel)
Kosten: geen

Meer informatie en aanmelden
Neem contact op met Tamara Poker van het Sociaal team via 088 75 15 100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl. Wacht niet te lang met aanmelden in verband met intakes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen