Theo Segers: herdenken en gedenken

  •   48 keer gelezen

De Dodenherdenking verloopt dit jaar heel anders. Toch herdenken we samen in verbondenheid, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten.

Namens de gemeente heeft burgemeester Theo Segers samen met zijn vrouw een krans gelegd bij de oorlogsgraven in Molenaarsgraaf. Na de twee minuten stilte en het spelen van het Wilhelmus hield burgemeester Theo Segers zijn toespraak. Hierin refereert hij: "Vrijheid wordt niet gebouwd op mooie woorden, maar komt tot stand door kleine concrete daden. Zeker in deze tijd. Daden in ons huis, in onze levens."

Tot slot speelden drie leden van de Graafstrooms Fanfare 'We'll meet again'. Op initiatief van muziekverenigingen in Molenlanden werd dit tijdens de dodenherdenking op meerdere plaatsen gespeeld.

De toespraak van burgemeester Theo Segers kunt u hier luisteren en is na te lezen op de website van Molenlanden.

 

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.