Aantal positief geteste mensen in regio Zuid-Holland Zuid

  •   1681 keer gelezen

Het aantal positief geteste mensen in de regio Zuid-Holland Zuid komt in totaal op 1.609 (t/m zondag 26 juli 2020). 

Het testbeleid m.b.t. COVID-19 is veranderd. In onze regio worden vanaf 6 april 2020 zorgmedewerkers intensief getest op aanwezigheid van het COVID-19 virus. Dat wordt gedaan naar aanleiding van een aanpassing in het landelijke testbeleid. Het gewijzigde testbeleid heeft gevolgen voor het aantal positief geteste inwoners.

Aangezien het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve testen en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Daarom brengt GGD Zuid-Holland Zuid deze informatie niet meer naar buiten via social media. Wel blijven zij het aantal positieve testen in de regio voorlopig melden op hun website: https://www.dienstgezondheidjeugd.nl/aantal-positief-geteste-mensen-in-regio-zuid-holland-zuid.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.