Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Actuele informatie over het coronavirus in gemeente Molenlanden

Algemeen 334 keer gelezen

In Nederland gelden sinds donderdag 12 maart nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart. In de gemeente Molenlanden is ook een besmetting geconstateerd. De gemeente volgt de adviezen van het RIVM. De volgende maatregelen zijn genomen in onze manier van werken: 

Continuïteit waarborgen
We vragen medewerkers zoveel mogelijk thuis te werken of werktijden te spreiden. Afspraken worden verplaatst of telefonisch/online gehouden. Indien niet thuisgewerkt kan worden houden onze medewerkers zich aan de hygiënevoorschriften en houden zij hun eigen gezondheid goed in de gaten. Indien onze medewerkers ziekteverschijnselen ervaren blijven zij thuis. Op die manier proberen we de continuïteit van onze dienstverlening te waarborgen en de mensen om ons heen samen te beschermen.

Dienstverlening 
De servicepunten in Molenlanden blijven open, maar kom voorlopig alleen naar een servicepunt als dat echt noodzakelijk is. Moet u uw rijbewijs vernieuwen of wilt u een verhuizing doorgeven? Dat, en nog veel meer gemeentezaken kunt u thuis, vanachter de computer regelen. We vragen u dat komende periode zo veel mogelijk te doen. 
Heeft u last van een verkoudheid, hoesten of koorts? En heeft u een afspraak bij een servicepunt, dan verzoeken wij u vriendelijk om een nieuwe afspraak te maken. Samen beschermen we de mensen om ons heen. 

Het sociaal loket is telefonisch via 088 75 15 100 en per mail open voor informatie en advies voor hulp en ondersteuning. Afspraken voor een huisbezoek vervangen we in maart door een telefoon gesprek. Mocht een huisbezoek wel noodzakelijk zijn, dan stemmen we dit samen af. 

Bijeenkomsten/evenementen
Tot 1 april zeggen we bijeenkomsten en evenementen, die de gemeente heeft georganiseerd of waar de gemeente bij betrokken is, af. Onder andere Kom Binnen Bij Bedrijven, de Techniekroute in Bleskensgraaf en de energietransitie bijeenkomsten. Heeft u zich aangemeld voor één van de bijeenkomsten en/of evenementen, dan ontvangt u bericht zodra een nieuwe datum bekend is. Weekmarkten gaan in gemeente Molenlanden wel door omdat deze kleinschalig van aard zijn. Wij hebben de kerken gevraagd om in lijn van de maatregelen te handelen.

De meningsvormende raad gaat dinsdag 17 maart niet door. We verwachten veel publiek en vinden het voor de democratische besluitvorming waardevol om dat optimaal te faciliteren en daarbij ieders gezondheid zoveel mogelijk te beschermen. De besluitvormende raad van 31 maart wordt verplaatst naar 2 april. De collegevergaderingen gaan wel door in aangepaste vorm.

Reinigingsdienst Waardlanden 
Reinigingsdienst Waardlanden heeft maatregelen genomen om de verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Het zijn maatregelen waar de inwoners nog weinig van merken. Helaas zou dat kunnen veranderen, als het aantal afwezige medewerkers toeneemt. Op dit moment zijn er enkele medewerkers thuis vanwege de oproep van de regering om met milde klachten thuis te blijven. Als dit aantal stijgt, kunnen wij de inzamelroutes van afval/grondstoffen niet meer allemaal uitvoeren. Ook kunnen afvalbrengstations sluiten door personeelsgebrek. Houd de website www.waardlanden.nl de komende periode goed in de gaten te houden, zodat u op de hoogte bent van eventuele actuele wijzigingen van de afval/grondstoffeninzameling en de afvalbrengstations.


! Uitgelicht
- Vragen en antwoorden over het coronavirus 
- Vragen over de eigen gezondheid? Bel de huisarts of GGD
- Andere vragen? Bel gratis het landelijke informatienummer: 0800-1351 (8.00-20.00 uur)


Maatregelen in het kort:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen