Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Dierenhulp in Molenlanden

Algemeen 42 keer gelezen

Sinds 1 januari 2020 werken de De Kattenmand Nieuw-Lekkerland, Dierenasiel Gorinchem e.o. en Dierenambulance Vianen e.o. samen aan dierenhulp in de gemeente Molenlanden.

Dierenhulp nodig?

  • De Kattenmand Nieuw-Lekkerland: tel.  06 - 22 735 139
  • Dierenasiel Gorinchem e.o.: tel.  0183 - 624 275
  • Dierenambulance Vianen e.o.: tel.  06 - 51 111 290

Hieronder vindt u een overzicht wanneer u wie kunt bellen als er dierenhulp nodig is.

Vragen over honden of vermissing van uw hond

Voor vragen over honden kunt u in heel Molenlanden bellen met het Dierenasiel Gorinchem. Zwerfhonden of vermissingen kunnen hier gemeld worden. Ook als u afstand van uw hond moet doen omdat u er niet meer voor kan zorgen, kunt u contact opnemen met Dierenasiel Gorinchem.

Vragen over andere huisdieren of vermissing van uw huisdier

Woont u in het zuidoostelijk deel van Molenlanden*? Bel dan naar het Dierenasiel Gorinchem.
Woont u in het westen of noordoostelijk deel van Molenlanden*? Bel dan naar de Kattenmand in Nieuw-Lekkerland.

Zwervende, dode of gewonde huisdieren

Bel de Dierenambulance Vianen. Deze ambulancedienst is 24 uur per dag bereikbaar. In de nachtelijke uren wordt de telefoon automatisch doorgeschakeld. De ambulance haalt het dier op en draagt er zorg voor dat het dier op de juiste bestemming komt.

Gewonde inheemse dieren (zoals vogels en wilde konijnen)

Bel de Dierenambulance Vianen. De ambulancedienst is 24 uur per dag bereikbaar, haalt het dier op en zorgt dat het op de juiste bestemming komt.

Dode inheemse dieren (zoals vogels en wilde konijnen)

Als u een dood inheems dier aantreft, bel dan de gemeente Molenlanden of vul via de gemeentelijke website een Melding Openbare Ruimte in.

* Zuidoostelijk deel van Molenlanden: Arkel, Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen

* West en noordoostelijk deel van Molenlanden: Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Groot-Ammers, Kinderdijk, Langerak, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Nieuwpoort, Ottoland, Oud-Alblas, Streefkerk, Wijngaarden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen