Gemeentenieuws Molenlanden

Energiemarkt Wijngaarden
Energiemarkt Wijngaarden

Positieve reacties op energiemarkt Wijngaarden

Algemeen 38 keer gelezen

Op maandag 13 januari organiseerde de gemeente Molenlanden in samenwerking met de klankbordgroep Wijngaarden een informatiebijeenkomst over energiebesparing en duurzame energie. Het was een geslaagde avond met een mooie opkomst en positieve reacties van bewoners.

Wethouder Teunis Jacob Slob en Cees van der Linde van de klankbordgroep Wijngaarden openden de avond. Zij refereerden aan de klimaatopgave en doelstellingen waar we met z'n allen voor staan en gaven beiden het belang aan om hierin gezamenlijk op te trekken.

Op de informatiebijeenkomst werden bewoners geïnformeerd over de mogelijkheden die er zijn om de woning in logische stappen te verduurzamen. Het Regionaal Energieloket presenteerde een helder stappenplan, waarbij ook uitleg wordt gegeven over verschillende duurzame maatregelen. En dat je niet direct met hele grote stappen hoeft te beginnen, maar dat ook kleine aanpassingen tot eerste besparingen kunnen leiden, werd positief ontvangen.

De Energie Coöperatie Graaf-Stroom gaf uitleg over de zonneprojecten waar ze mee bezig zijn. Hierbij worden zonnepanelen gelegd op grote daken in Molenlanden en kunnen bewoners deze energie afnemen. Indien je dus geen zonnepanelen kan of wilt leggen op je eigen dak kun je ook meedoen met zonnepanelen op andermans dak. Graaf-stroom is een coöperatie van en voor bewoners van Molenlanden. Meer informatie vindt u op www.graaf-stroom.nl

Op de bijeenkomst was er ook gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken. Hier waren onder andere lokale aanbieders van vloer- en spouwmuurisolatie, zonnepanelen en infraroodpanelen aanwezig en konden bewoners hier terecht voor al hun vragen. Men kon zich aanmelden voor een gratis keukentafelgesprek met een wooncoach van Het Nieuwe Wonen of een warmtescan van hun woning aanvragen. Ook was de gemeente aanwezig met informatie over subsidies en financieringsmogelijkheden.

Meld u aan voor het ontvangen van het gratis stappenplan en/of wooncoachgesprek

Voor verschillende type voorbeeldwoningen in Molenlanden zijn adviesrapporten opgesteld. Het stappenplan en de adviesrapporten geven richting voor de stappen die je als woningeigenaar zelf kunt nemen. Wilt u de adviesrapporten van de voorbeeldwoningen ontvangen? Dan kunt u deze opvragen bij het energieloket van de gemeente Molenlanden via www.regionaalenergieloket.nl/molenlanden onder het kopje "Energiemarkt Wijngaarden".

Ook kunt u zich hier aanmelden voor een gratis gesprek met een wooncoach van Het Nieuwe Wonen.

De Energiemarkt wordt gezien als een eerste stap vanuit waar nieuwe initiatieven kunnen ontstaan. De klankbordgroep wil dan ook graag samen met haar inwoners hieraan een vervolg geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen