Getuige van vernielingen door vuurwerk?

  •   48 keer gelezen

In de periode eind november en december komt het regelmatig voor dat er vuurwerk afgestoken wordt. Het afsteken van legaal vuurwerk is echter enkel toegestaan tussen 31 december 18:00 uur en 1 januari 2:00 uur.

Vooral in de decembermaand worden er (gemeentelijke) eigendommen vernield. Een vernield bushokje of een opgeblazen prullenbak: het lijken kleine schades. Maar als u weet dat een prullenbak gemiddeld 360 euro kost, dan zijn die relatief kleine vernielingen een flinke kostenpost. We proberen deze kosten op de daders te verhalen, maar dat lukt alleen als er signalementen van de daders zijn. Het is van belang dat de politie direct gebeld wordt wanneer er vernielingen plaatsvinden.

Dus bent u getuige van vandalisme? Bel dan meteen 112, zodat de daders op heterdaad betrapt kunnen worden. Weet u iets (buiten heterdaad)? Neem dan contact op met de wijkagent via 0900-8844 of de gemeente via 088-7515000.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.