Bladkorven

  •   55 keer gelezen

De gemeente Molenlanden plaatst elk jaar in oktober bladkorven. Hierin kunt u het bladafval van de straat en overtollige bladeren uit uw eigen tuin weggooien. 

Waar komen de korven?
In de kernen van de voormalige gemeente Molenwaard plaatsen we, net zoals voorgaande jaren, op diverse locaties korven. In de kernen van de oud gemeente Giessenlanden is men nog niet bekend met bladkorven. Uiteraard plaatsen we hier, als daar behoefte aan is, ook korven.

Hier vindt u de lijst met alle locaties van bladkorven. Heeft u in een andere kern behoefte aan een bladkorf? Neem dan contact op met het meldpunt openbare ruimte of telefonisch via 088 75 15 000. Als de bladkorf vol zit, kunt u dit ook via deze kanalen bij ons melden.

Extra bladkorven
Als u een verzoek voor een bladkorf indient, kijken we waar de behoefte ligt. Bladkorven zijn bedoeld om het blad van bomen in de openbare ruimte in te gooien. In de regel is het zo dat we bladkorven vooral plaatsen op locaties waar veel bomen in het plantsoen staan.

We houden de volgende richtlijnen aan:

  • we plaatsen de bladkorven op verzoek

  • ieder verzoek wordt bekeken

  • verzoeken ingediend na half november worden mogelijk  in 2020 ingewilligd

  • kosten zijn voor de gemeente

  • de korven legen we wekelijks (of zo vaak als nodig)

  • de korven halen we half december (of zolang het blad valt) weer weg

Let op: Ander (groen) afval zoals takken mag u niet in deze korven gooien.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.