Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: cees vd wal, Cees vd Wal

Pendelbussen rijden toeristen naar Kinderdijk

Algemeen 139 keer gelezen

Op donderdag 4 april reed de eerste pendelbus van de parkeerplaats in het Alblasserdamse havengebied naar Kinderdijk. De wethouders Arjan Kraijo (Alblasserdam) en Arco Bikker (Molenlanden), Johan Mellegers (Stichting Werelderfgoed Kinderdijk) en Ruud van der Marel (Snelle Vliet) namen de shuttledienst officieel in gebruik.

De pendelbus brengt toeristen van parkeerterreinen in de buurt naar de entree van het molengebied. Het rijden van de pendelbussen is één van de korte termijn maatregelen tegen de parkeerdruk in Kinderdijk. Daarnaast is, in afwachting van de realisatie van het transferium, het aantal parkeerplaatsen in het havengebied Alblasserdam uitgebreid. Wanneer deze parkeerplaats op doordeweekse dagen vol is, worden auto's naar de Vletstraat in Nieuw-Lekkerland geleid. In het weekend en op feestdagen is het parkeerterrein bij IHC beschikbaar.

Shuttledienst
Tijdens piekdagen rijdt minimaal vier keer per uur een shuttledienst met busjes vanaf de parkeerterreinen in het Havengebied en de Vletstraat. Bezoekers worden daarmee kosteloos naar de ingang van het molengebied gebracht.

Borden en bewegwijzering
Ook moeten borden en bewegwijzering helpen het verkeer naar het molengebied beter te spreiden. Routes naar het molengebied worden daarmee duidelijker voor bezoekers, net als informatie over beschikbaarheid van parkeerplaatsen. Zowel vooraf online, als via borden op autoroutes vanaf de A15 en bewegwijzering voor auto's, wandelaars en fietsers binnen het gebied.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen