Korfballers ACKC verliezen koppositie

Sport 58 keer gelezen

ZAANDAM • ACKC heeft zaterdag een gevoelig verlies geleden tegen ZKC’31 uit Zaandam. De Almkerkers stonden voor de wedstrijd samen met ZKC bovenaan, maar de Zaandammers waren in de onderlinge confrontatie met 11-9 te sterk. Al vanaf het begin van de partij werd duidelijk dat de ploeg van trainer Van Houwelingen geen enkele ruimte kreeg. Zowel aanvallend als verdedigend waren de Noord-Hollanders veel scherpers dan ACKC en na een klein kwartiertje spelen keken de Almkerkers al tegen een 4-0 achterstand aan. Gezien de vele mogelijkheden die de thuisploeg had gecreëerd viel deze tussenstand nog mee. Na een periode waarin ACKC wat meer in de wedstrijd kwam, konden de Almkerkers met twee stippen en schoten terug komen tot 5-4. De uiteindelijke ruststand werd 6-5 in het voordeel van ZKC’31. Tweede helft In de tweede helft konden beide ploegen geen vuist maken en aan beide kanten werden veel kansen gemist. Pas na een kwartier was het ZKC dat voor het eerst in de tweede helft tot scoren kwam. ACKC had daarop direct zijn antwoord klaar en een schot en een stip van Jelle van de Water brachten de spanning in de wedstrijd terug. De stand was wederom gelijk. Toch was deze spanning van korte duur, want ZKC kon wederom uitlopen. ACKC kwam met nog ruim vijf minuten te spelen op een 10-7 achterstand. ACKC kreeg het wel weer voor elkaar om terug te komen en via Van de Water en Frank Bakker werd de achterstand verkleind tot 10-9. In het slot werd het nog even spannend aangezien er enkele minuten voor tijd nog een strafworp toegekend werd aan ACKC. Stef Mommers eiste deze stip direct op, maar hij wierp de bal ruim over de korf. Uiteindelijk werd het in de laatste minuut nog 11-9 en zo werd het pleit in de top van de derde klasse D beslecht in het voordeel van de thuisploeg. ACKC vindt zichzelf na deze hard aangekomen nederlaag met vier punten terug op een gedeelde derde plaats. Komend weekend ontvangt ACKC hekkensluiter Thor uit Harmelen. Die wedstrijd in sporthal “De Jager” in Giessen vangt aan om 17.20 uur.

• Burgemeester Egbert Lichtenberg neemt het eerste exemplaar in ontvangst.
Burgemeester Lichtenberg ontvangt eerste exemplaar van het boek 'Aangesproken door glas' Nieuws 18 uur geleden
• Archiefbeeld van de Omloop van de Biesbosch.
Buffelen in de Biesbosch? Het kan tijdens de welbekende Omloop van de Biesbosch Nieuws 19 uur geleden
• Roparun Team Altena 280.
Zet je wekker: Roparun doorkruist Altena op tweede pinksterdag Nieuws 20 uur geleden