Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De Waal presteerde uitstekend tijdens de voorrondes Jazzdans
• De Waal presteerde uitstekend tijdens de voorrondes Jazzdans

Dansgroepen De Waal op dreef bij voorronde NK

  •   keer gelezen   Sport

OPIJNEN • In Nieuwegein vond zaterdag één van de vijf voorrondes plaats van het NK Jazzdans. De selectie van SV de Waal presteerde uitstekend.


SV de Waal uit Opijnen heeft, naast zes recreatie dansgroepen, vier selectiegroepen. Deze groepen nemen al een aantal jaren deel aan het NK Jazzdans. In de ochtend moest X-Quse het spits afbijten. Deze - normaal strak dansende - groep liet wat steken vallen en eindigde als zesde.

Niet van de wijs
De middag bracht betere resultaten. De jongste groep BE-AcTive, met negen nieuwe meiden, liet zich niet van de wijs brengen door het sterkste deelnemersveld van alle voorrondes. Zij vielen met een vierde plaats net buiten de prijzen, maar met een monsterscore van 15,87 hebben zij zichzelf overtroffen.

De kans op een finaleplaats in Ahoy is nog niet verkeken. Ook voor 16+ dansgroep Re-Act is daarop nog kans. Zij behaalden de derde plaats in hun categorie, na een vrijwel foutloze dans.

Eerste plaats
Dansgroep N-Ergy moest de middag afsluiten. De spanningen leken de deelnemers geen parten te spelen. Met 16,57 punten behaalden zij een prachtige eerste plaats. De finale lijkt hiermee binnen handbereik.

Een week eerder behaalde N-Ergy ook al de eerste prijs bij 'We Know You Can Dance' in Beverwijk.

Meer informatie is te vinden op de website van de vereniging of bekijk de facebook-pagina voor foto's en filmpjes.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier