Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>• Fabio Jakobsen wint de eerste etappe in de Ronde van de Algarve 2020.</p>

• Fabio Jakobsen wint de eerste etappe in de Ronde van de Algarve 2020.

(Foto: Gettysport/Deceuninck-Quickstep)
met videobeelden - update

Tranen van geluk bij winnende Fabio Jakobsen

  •   keer gelezen   Sport

ZOLDER/HEUKELUM • Bijna een jaar (om precies te zijn 349 dagen) na zijn horrorcrash in de Ronde van Polen, waarbij gevreesd werd voor zijn leven, heeft Fabio Jakobsen weer een overwinning geboekt. The Hurricane of Heukelum huilde dinsdag tranen van geluk na zijn zege in de massasprint van de tweede etappe van de Tour de Wallonie.


Op het circuit van Zolder klopte Jakobsen Fernando Gaviria en Amaury Capiot. Dylan Groenewegen, die hem in Polen de hekken in reed en maandag de eerste etappe won, mengde zich niet in het sprintgeweld en kwam als vijftiende over de meet.

Fabio Jakobsen maakte in april zijn comeback in de Ronde van Turkije. "I 'm back", glunderende de sprinter van Deceuninck-QuickStep in Zolder.

En in de microfoon van de NOS: "Ik dacht aan iedereen die me gesteund heeft, die geholpen heeft en vertrouwen heeft gehouden. Ik geloofde erin, maar dan moet het altijd eerst gebeuren. Ik ben sprinter, daar was ik goed in. En nu weet ik dat ik er nog steeds goed in ben", aldus Jakobsen, die hoopt in de komende weken nog beter te worden.

"Ik kan niet zeggen dat ik nu niet goed ben, maar de topvorm ben ik nog wel aan het zoeken. Het enige waar ik nog last van heb zijn de littekens in mijn mond. Ik heb een nieuw gebit gekregen, en die littekens trekken nog weleens. Op de fiets en in het dagelijks leven heb ik er geen last van."

"Als mens was ik al terug, nu ben ik als topsprinter weer waar ik wil zijn."

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier