Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Tjerk Noorduyn scoorde driemaal.
• Tjerk Noorduyn scoorde driemaal. (Foto: Kimberly de Pater)

Waterpoloheren winnen eenvoudig in streekderby

  •   43 keer gelezen   Sport

LEERDAM • In het Leerdamse Berenschot hebben de waterpoloheren van De Linge/PCG eenvoudig gewonnen van het De Wiekslag (14-6). De thuisploeg besliste de wedstrijd al in de eerste periode, door op een 6-0 voorsprong te komen.

Het Alblasserdamse De Wiekslag is een goede bekende voor De Linge/PCG. Afgelopen jaren speelden beide teams onderling veel spannende wedstrijden. Daarbij spelen ze ook geregeld oefenwedstrijden tegen elkaar. Nu De Linge/PCG aspiraties heeft voor het kampioenschap, was het zaak om geen fout te maken.

Een ijzersterk begin van de Gorcums-Leerdamse combinatie stelde de overwinning in de eerste periode al veilig (6 – 0). Vooral uit overtalsituaties was de thuisploeg uiterst effectief. Drie keer kreeg De Linge/PCG de kans om uit een overtalsituatie te scoren en drie keer was het raak.

Rommelig
Het vervolg van de wedstrijd was wat rommelig. De Wiekslag probeerde middels hard spel kansen te forceren en de arbitrage had moeite om het overwicht te houden. Uiteindelijk kwam de overwinning van de Linge/PCG nooit in gevaar en werd het een eenvoudige 14 – 6 overwinning.

De Linge/PCG gaat hiermee aan de leiding in de 2e divisie A met 47 punten. De Zeeuwse Kust uit Vlissingen lijkt de grootste concurrent voor de titel. Zij volgen op 38 punten, maar hebben twee wedstrijden minder gespeeld.

De Linge/PCG komt 29 februari pas weer in actie, dan speelt het in Rosmalen tegen De Treffers.

Doelpuntenmakers: Menno Cloostermans - 5, Tjerk Noorduyn - 3, Quint Gerdes - 2, Oscar Visser, Victor Visser en Thijs Uittenbogert - allen 1.

Dames
De dames van De Linge/PCG wonnen voor de elfde keer op rij. 

Met veel zwemacties, meerdere missers, maar ook bij vlagen flitsen spel wisten ze tegen ZVVS uit Vlaardingen een 7-1 overwinning binnen te slepen. 

Pas in de laatste periode wist het laag geklasseerde ZVVS een doelpunt te maken vanuit een overtalsituatie.

Doelpuntenmakers: Lupi Lopez Caridad en Iris Schepers - 3, Floor Groeneveld - 1.

De dames spelen op zaterdag 7 maart in het Caribaband in Gorinchem de middenmoter SVH uit Rotterdam. Aanvang 20.20 uur.


 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }