WHV komt net te kort tegen Voleco

Sport 65 keer gelezen

ASPEREN • De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag Voleco uit Ouderkerk aan de IJssel op bezoek. Een ploeg die de laatste weken een aardige opmars wist te maken en tot voor zaterdag de derde plek op de ranglijst bekleedde.

De derde set bleek de cruciale set van de wedstrijd. Beide ploegen streden om de 2-1 voorsprong te pakken. Helaas voor de Asperense ploeg was het Voleco die de set uit het vuur wist te slepen. Daarna maakten de bezoekers het karwei eenvoudig met 1-3 af.

Servicebeurt
De Asperense mannen startten de wedstrijd sterk. Niels Reder zette de toon met een uitstekende servicebeurt waardoor WHV al snel een comfortabele voorsprong wist te pakken. Pas halverwege de eerste set kreeg Voleco meer grip op de service van WHV zodat ze aanvallend meer konden uitrichten. De bezoekers slopen dichterbij maar te laat om nog aanspraak op de setwinst te maken.

Lastiger
De tweede set had WHV het moeilijker. De verdediging aan de zijde van Voleco was beter ingesteld op het Asperense spel zodat de ploeg lastiger tot scoren kwam. Steeds vaker stuitte de ploeg aanvallend op de blokkering van de tegenstander of werd de bal achterin opgepakt. Daarnaast wist WHV ook serverend niet het verschil te maken. Toch bleef de ploeg hard werken en kwam het in de slotfase nog aardig terug. Desalniettemin moest WHV toestaan dat de set met 23-25 naar Voleco ging.

Gevecht
De derde set werd een aardig gevecht. Een sleutelset voor de wedstrijd. WHV knokte hard. Joost de Jong en Wildrik van de Plassche wisten achterin veel van de grond te houden terwijl Stefan Arp op de midden en René Roth op de diagonaal bijna niet af te stoppen waren. Daarnaast zorgde Joeri van Wijk er passend voor dat Niels Reder de ballen op een presenteerblaadje kreeg om zo zijn  aanvallers aan het werk te zetten.

En lang leek het erop dat de Asperense volleyballers de 2-1 voorsprong gingen pakken hoewel Voleco dicht in het spoor bleef. In de slotfase ging het mis. Op een 23-22 stand had de ploeg de kans om  op setpunt te komen. Het sterke blok van Voleco hing echter in de weg. Datzelfde blok hing nog een keer in de weg en samen met een foute pass was het gedaan met de set.

Wennen
In de vierde set kwam Rens de Ridder in de ploeg voor René Roth en Tobias Pesselse voor Joeri van Wijk. En hoewel beide invallers het prima deden moest WHV even wennen aan de nieuwe samenstelling.

Daarnaast moest ook het verlies van de derde set nog verwerkt worden. De Asperense mannen keken dan ook al snel tegen een achterstand aan die niet meer te overbruggen viel. En daarmee was de 1-3 nederlaag een feit. Voleco klimt dankzij deze overwinning op naar de tweede plek op de ranglijst terwijl WHV nog altijd stevig op de vijfde plek staat.

De volgende wedstrijd voor WHV is pas op 7 maart als het in eigen huis VC Wik Groot Ammers ontvangt. Een ploeg die alles uit de kast zal halen om uit de degradatiezone te geraken.