• Victor Visser scoorde zes keer.
• Victor Visser scoorde zes keer. Foto: Kimberly de Pater

Regelmatige zege voor waterpoloheren De Linge/PSG

Sport 181 keer gelezen

LEERDAM • In Leerdam hebben de waterpoloheren van de Linge/PCG zonder al te veel moeite gewonnen van laagvlieger ZV Utrecht. Na vier periodes waterpolo zegevierden zij middels een 14-10 overwinning.

Ondanks een duidelijk overwicht, ging het niet helemaal vanzelf bij de Gorcums – Leerdamse combinatie. Door kleine slordigheden aan de kant van de thuisploeg, kon ZV Utrecht makkelijk scoren en ging de wedstrijd in de beginfase gelijk op.

In de tweede periode vertaalde de Linge/PCG het overwicht wel uit op het scorebord en liep men uit naar een 10-5 voorsprong. Vooral Victor Visser (maar liefst goed voor 6 treffers) was goed op schot. De de ploeg van speler/coaches Visser en Gerdes verzuimde echter om de voorsprong verder uit te breiden.

Doelpuntenmakers: Victor Visser - 6, Quint Gerdes - 2, Lennart van Wieren, Thijs Uittenbogert, Rimmer Genee, Timon den Breejen, Menno Cloostermans en Tjerk Noorduyn.

Dames
De dames van De Linge/ PCG begonnen de tweede helft van de competitie goed met een 12-2 winst tegen de dames uit Bodegraven. Na meerdere strafworpen kwam het team al in de eerste periode op een 3-0 voorsprong.

Door de snelle omschakeling liepen de thuisspeelster nog verder op hun tegenstanders uit. Er werd de hele wedstrijd goed verdedigend gespeeld, in de derde periode wisten de Bodegravers pas het doel te vinden en werden er twee tegendoelpunten gemaakt.

Doelpuntenmakers: Floor Groeneveld - 5, Lupi Lopez Caridad - 4, Merel van der Veen - 3.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden