Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De Hel van Rhenoy in 2019
• De Hel van Rhenoy in 2019 (Foto: Nico Van Ganzewinkel)

Primeur Hel van Rhenoy: veldrit voor kinderen

  •   294 keer gelezen   Sport

RHENOY • De stichting Wielerronde Rhenoy zet in 2020 meer in op de jeugd van 7 t/m 12 jaar. Om te beginnen bij de 26e 'Hel van Rhenoy', die wordt gehouden op zondag 19 januari. Dan komt de organisatie met een primeur: een veldrit voor kinderen.

Natuurlijk deden eerder al jongeren mee aan de Rhenoyse veldtoertocht op de derde zondag in januari, maar dat was een uitzondering. De reden was vaak het weer, maar zeker ook de lange afstanden die het voor de jongste liefhebbers wel erg zwaar maakten. Daarom is voor 2020 gekeken naar mogelijkheden om qua afstand en moeilijkheid een route te kunnen uitzetten die het mogelijk maakt voor de jeugd van 7 tot en met 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene, bijvoorbeeld een ouder of verzorger).

"Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat we dankzij de medewerking van o.a. families Verstegen en Bullee erin zijn geslaagd een mooie 'echte' veldrit voor deze enthousiaste jeugd uit te kunnen zetten", zegt de organisatie in een persbericht. "Qua afstand, totale afstand is 5 kilometer, en moeilijkheid echt een uitdaging. Het wordt zeker geen makkie, maar het voor doorzetters is het te doen. Iedereen kan meedoen maar de organisatie heeft wel besloten dat deelname aan deze 'familie veldrit' de jeugd vergezeld moet worden door van een volwassen familielid of begeleider." Tevens zorgt de organisatie zelf ook voor algehele begeleiding en daarom zal er gezamenlijk gestart worden. Deelname aan de 'Familie veldrit' is gratis.

Reguliere routes
De reguliere routes (27, 35 en 45 kilometer) zijn dit jaar uiteraard ook te rijden! Als het niet gaat vriezen, wordt de editie 2020 een pittige met veel modder en klei. Vanwege het grote aantal deelnemers direct bij de start, adviseert de organisatie om vooraf in te schrijven via www.fietssport.nl/toertochten (button 'online inschrijven). De kosten voor deelname voor volwassenen zijn € 6,- voor niet-leden en € 4,- voor PLUS-leden.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }